avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotarare Aga societate pe actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotarare Aga societate pe actiuni

Buna seata,
Am urmatoarea speta: societate pe actiuni necotata cu 11 actionari si consiliu de administratie compus din 3 membri din care unul presedinte al CA.
Dupa decesul unui actionar care indeplinea si functia de presedinte al consiliului de administratie s-a procedat la dezbaterea mostenirii, iar mostenitorii au convocat AGA pentru numirea unui nou membru al CA si pentru numirea presedintelui CA. Dupa alegerea in unanimitate al noului membru in CA si presedinte al CA s-a contat odata cu prezentarea la ORC a hotararii ca s-a omis in hotarare sa se treaca durata mandatului noului membru CA.
Intrebare:
- Se poate modifica AGA pentru a nu se mai convoca alta AGA? Termenul de 30 de zile pentru convocarea unei noi AGA ne incurca in relatia cu bancile si tertii. In actul constitutiv al societatii este specificat durata unui mandat.
Cel mai recent răspuns: Andrei Mihail , utilizator 21:12, 12 Ianuarie 2020


Andrei Mihail a scris:


- Se poate modifica AGA pentru a nu se mai convoca alta AGA?

Mentionez ca este specificat mandatul cand se va termina dar nu cand incepe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliu de administratie - presedinte ContSters22096 ContSters22096 Consiliul de Administratie trebuie sa aiba in mod obligatoriu un presedinte? daca nu a fost numit prin actul constitutiv ce se intampla? cum trebuie procedat? (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie consiliu de administratie fany62 fany62 Sunt membru consiliu de administratie la un SA din 2007 (luna mai) si nu am primit indemnizatia decit pentru 2 luni . In plus fata de acestea nu a fost ... (vezi toată discuția)
A.g.a. fara actionari NGabriel NGabriel Buna seara! Lucrez la un SA al unei primarii avand capital de stat 100% iar membrii AGA sunt consilierii locali, 19 la numar. Pentru data de 25.06.2018 s-a ... (vezi toată discuția)