avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva

Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau recuperarea tva-ului din aceea factura?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaelastir , utilizator 13:35, 11 Decembrie 2009
Bunurile au parasit Spania,si au fost aduse in Ro.unde vor fii valorificate,nu stiu exact cum,prin vinzare altei SC/persoane fizice sau in alta modalitate,folosite intr-un proces tehnologic sau ceva,dar stiu sigur ca au ajuns in proprietaea unei SC din RO.TVA-ul este de vreo 9700 de euro.Multumesc frumos.
firma din romania este inregistrata in scopuri tva? ati comunicat un cod tva valid catre furnizorul spaniol?
Firma a platit toata factura , inclusiv TVA , sau TVA-ul a fost pus orientativ si a fost platita marfa fara TVA ?
Da,este inregistrata in in scopul tva,furnizorul spaniol a primit un cod valid in acest sens,iar factura a fost platita integral cu tot cu tva inscris pe factura.Multumesc mult pentru raspunsuri,sunt foarte utile .O seara placuta tuturor si mult succes.
Am achizitionat din Olanda ceva (marfa) , furnizorul este neplatitor TVA , eu sunt platitor , in situatia asta cum fac cu TVA-ul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Se depune declaratia 010 dupa efectuarea importului tena tena Buna ziua, Am facut un import in luna iunie ( firma platitoare de tva, declaratii trimestriale). Se depune declaratia 010 sau 092? De la finante mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar mari.a mari.a Un furnizor de piese de schimb din Spania imi factureaza cu tva 20%, daca furnizorul are un cod valid de tva, am voie sa-mi deduc tva-ul? Multumesc, mari.a (vezi toată discuția)