avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,am divortat la notar cu acordul ambelor parti avem un copil minor care a ramas cu domiciliul la mine si cu drept de vizita al tatalui....In legatura cu pensia alimentara sa stabilit la notar 25 % din tot venitul total(tatal lucrand intr-un supermarket are salariul fix plus bonificatii in functie de realizari)problema este ca de la notar ni sa dat actul de divort si conventia care el la randul lui trebuia sa se depuna la contabilitatea firmei unde lucreaza....Din pacate el imi depune banii doar din venitul fix lunar nu si din bonificatii si mi pune personal justificand ca firma nu ii poate pune oprire pe salariu decat daca divortul se facea prin tribunal .....Notara mi-a spus ca si actele de la ea sunt legale si valabile la fel ca prin judecatorie....Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc frumos
Dacă sunteți convinsă că nu achită pensia cu luarea în considerare a tuturor sumelor câștigate, mergeți la un executor judecătoresc. Puteți să-i transmiteți acest lucru înainte să mergeți la executor și poate își va da seama că va plăti în plus cheltuielile aferente executării.
justificand ca firma nu ii poate pune oprire pe salariu decat daca divortul se facea prin tribunal .

chiar daca ati fi divortat la judecatorie, tot nu ii punea poprire pe salariu firma, acuma poprirea e infiintata doar de un executor judecatoresc dupa ce acesta ia incuviintare de la instanta.
Conventia de divort, constituie titlu executoriu asa ca apelati la un executor.
Poprirea se infiinteaza prin executor, la cererea dvs, in calitate de creditor.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru copil Camelia100 Camelia100 Buna ziua, As dori si eu niste lamuriri cu privire la pensia alimentara pentru copil. Am divortat la notar iar pentru copil s-a stabilit o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! există vreo lege conform căreia pot depune o cerere ... pussicata pussicata Bună ziua! Există vreo lege conform căreia pot depune o cerere la angajatorul fostului soț și, respectiv la Casa de pensii (are și pensie, și salariu, ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)