avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Versuri şi Epigrame Concurs de epigrame (1)
Discuție deschisă în Versuri şi Epigrame

Concurs de epigrame (1)

Buna dimineata!
Asa cum v-am promis , incepand cu ora 10, lansam astazi primul concurs de epigrame de pe forumul Avocatnet.ro. Personal sper intr-o participare cat mai numeroasa, cu epigrame inspirate si corecte prozodic. Ii invit sa participe si pe acei forumisti care au dovedit o buna cunoastere a epigramei dar care nu au mai trecut pe aici de mult timp.
La sfarsitul concursului voi oferi 2 premii, simbolice ca valoare materiala, constand in cate o carte cu autograful autorului. Deocamdata atat.
Si iata si regulamentul concursului.

1.Tema concursului este "Cadoul de criza". Fiecare utilizator va putea sa trimita pana sambata 12.12.2009 maxim 2 epigrame la tema data, diferita ca forma si continut, prin mesaj privat utilizatorului Stelarman. Dupa verificare, acestea vor fi postate pe topicul dedicat concursului, fara a anunta si autorul; fiecare epigrama va primi un nr. de ordine care va fi folosit la jurizarea prin votul utilizatorilor.

2. Epigramele vor trebui sa fie corecte din punct de vedere prozodic, ritm, masura si rima.Pentru ca acest concurs se adreseaza totusi unor neprofesionisti, creatiile utilizatorilor sunt perfectibile prin trimiterea unui mesaj privat cu noua varianta utilizatorului Stelarman .Dealtfel, cu voia d-voastra voi trimite prin mp greselile de prozodie observate de mine, autorul putand sa tina sau nu seama de ele.
Pentru a veni in ajutorul d-voastra, gasiti aici un dictionar de rime: [ link extern ]

3.Creatiile nu vor putea sa aiba un continut explicit sau aluziv la adresa unor persoane publice, nu vor avea o explicita sau aluziva tenta sexuala, xenofoba sau de natura sa aduca cuiva prejudicii de imagine etc. Imi asum raspunderea sa nu postez epigramele care incalca in acest mod regulamentul, fiind convins ca si moderatorul acestei sectiuni va proceda la fel cu creatiile care vor fi postate direct.

4.Incepand de sambata 12.12.2009 ora 20 si pana duminica 13.12.2009 ora 20 utilizatorii care au trimis epigrame vor putea vota creatiile inscrise in concurs prin acordarea unei note de la 3 la 10 folosind nr. de ordine al epigramei respective, putandu-se folosi si note cu fractiuni de punct.
exemplu: nume utilizator nr epigrama nota: stelarman 3 7,5; 7 6,7; 10 5.

5.Se vor acorda doua premii.Un premiu al utilizatorilor Avocatnet bazat pe contabilizarea notelor obtinute, si un premiu prin jurizarea facuta de mine, dupa consultarea unui cunoscut epigramist.
Epigramele postate direct in topicul dedicat nu vor putea participa la votarea pentru premiul utilizatorilor.

6.Rezultatele finale ale concursului vor putea fi aflate in data de 14.12.2009 dupa ora 20.

Orice observatii sau propuneri aveti va rog sa le postati in topicul deschis ieri "Cadoul meu-Concurs" aici urmand a fi postate doar creatiile utilizatorilor. Asteptand de la d-voastra cat mai multe epigrame inspirate va urez tuturor "SUCCES!"
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
stelarman, utilizator
Pentru a va face curaj postez eu prima epigrama, bineinteles in afara concursului:

Dorinţa mea

Moş Crăciun! , colegial
Dorinţa mea azi iţi aştern.
Dă-mi un cadou demenţial.
Ce-ai zice de un nou guvern?
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
stelarman, utilizator
A sosit si prima epigrama ptr concurs.

1. Legally

Cadoul de criza

Vreau din al tarii excedent
Nu fac de criza- abstractie,
De-aceea ,cer numai talent,
In loc de bani, vreau inspiratie.

2.Legally

Surpriza

De ziua lui, mare surpriza
Muzica , lacrimi si antren :
Ea-i pune toalele-n valiza
Alaturi de-un bilet la tren.

3. Maran Corina

Cadou dupa 20 de ani

Ce frumooos ! Ninge din nou !
Si ma simt atat de mica...
Imi doresc si eu cadou,
Dar imi e asa de frica ...

4. Maran Corina

Cadou de vis

Totu-i de vis , totu-i de feerie ,
Cadouri mii ma fac sa-orbesc !
Maine ma-ntreb cum o sa fie ?
Mi-am pus ceasul sa ma trezesc ?

5. Tudor Valeriu

Cerere modesta, datorita crizei:

Mos Craciun, Mos Craciun,
Daca esti asa de bun,
Adu-mi un dar mai mititel:
Pe Luminita...din tunel!

6. elenaerdei

Cadoul ideal

Va jur,i-am oferit cadou!
Sustine azi ca are gust amar;
Sub soare chiar nimic nu-i nou,
E criza-n sentiment sau e avar?

7. Tudor Valeriu

Cadou de la Guvern pentru bugetari si nu numai:

Am avut azi o surpriza,
Guvernul a decretat:
(Fiindca e vreme de criza)
Salariile... s-au scurtat!

8. costel57

Dorinta betivului

Mosule cu totii azi te roaga,
De criza mondiala sa ii scapi;
Eu vreau atat :un vin de doaga,
Iar tu sa vii sa ma adapi.

9. justitiarul3

Dilema...

Nu-i mare lucru sa ghicim
De ce e criz-atat de mare...
Nu ne mai place sa muncim
Si vrem cu toti la guvernare.

10. justitiarul3

Mai vreau o criza...

Cu-atatea crize cate-au fost
Ai fi umplut vre-o trei valize.
Acum doar un-ar fii cu rost...
Sa fie criza si de... crize

11. costel57

Dorinta crizei

Si criza vrea sa scape,
De criza-n care a intrat
Pe Mos il vrea aproape,
Si de Craciun vrea sindicat

12. zoritong

Cadoul guvernantilor

Guvernarea este-n criza,
Iar premierul e un mit.
De Craciun : cadou surpiza.
Impozit mare pe profit.

13. zoritong

Cadoul Mosului pentru Romania

Le ofer, dupa 20 de ani,
Romanilor cadou o miza,
Ii scot afara din Balcani,
Si valuta pentru criza.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
stelarman, utilizator
A sosit si a doua epigrama. Le voi posta toate in acelasi loc pentru a putea fi citite impreuna.
La solicitarea utilizatorului am schimbat o epigrama cu o alta.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
stelarman, utilizator
Buna ziua!Iata ca am reusit sa postez 10 epigrame.Unele mai bune altele... sper ca pana sambata seara sa mai participe si alti utilizatori , mai ales ca sunt destui dintre acei care au dovedit ca au talent si se pricep dar inca nu au aderat la demersul nostru .O zi frumoasa in continuare!
Buna seara! La solicitarea catorva forumisti am prelungit concursul pana Duminica seara, ora 20:00 cu speranta ca vor aparea si alte epigrame. o seara buna sa aveti!

Alte discuții în legătură

Concurs de epigrame (2) justitiarul3 justitiarul3 Daca tot scriem, pentru ca inertia nu ne lasa, macar sa o facem putin mai cu pretentii. Un nou concurs cu premii. Tema; [b]"Cu Boc in fruntea tarii"[/b]. ... (vezi toată discuția)
Sper sa va bucure! stelarman stelarman Ruga pentru neinsurare dupa Lucian Avramescu Mai lasa-ma amice, doar o clipa, sa dorm la umbra unui vers nescris, nu-mi arunca cu strofe in ... (vezi toată discuția)
Inceput de an nou ! ContSters109653 ContSters109653 Inventar Niste chei si-un portofel , doi cercei si un inel , niste ata si un ac , o poza de la "babac" , un creion si-un caietel , o stampila si un ... (vezi toată discuția)