avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Folosirea proiectoarelor de ceata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Folosirea proiectoarelor de ceata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o situatie. Am fost oprit aseara in loc Suceava de un echipaj de politie cu girofarurile aprinse din cauza ca circulam cu proectoarele de ceata aprinse.
Mentionez ca pana la intrarea in Suceava am circulat pe ceata densa si mai apoi la 1 km dupa ce am fost oprit ceata a revenit.
Am fost amendat cu aprox 900 ron si controlat daca masina este echipata corespunzator cu stingator,trusa,2 triunghiuri si vesta.
Intrebarea e daca pe acel sector in localitate,unde am fost oprit nu era ceata dar mai apoi a revnit ceata cum am iesit din localitate trebuia sa sting acele proiectoare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:22, 9 Ianuarie 2020
Art. 100 din OUG 195/2002
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
(2) Amenda contravențională prevăzută la alin. (1) se aplică și conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârșește o faptă pentru care se aplică 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b).

Art. 108
(1) Săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenții atrage, pe lângă sancțiunea amenzii, și aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârșirea următoarelor fapte:
8.folosirea luminilor de ceață în alte condiții decât pe timp de ceață;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia cu proiectoarele aprinse cdragus123 cdragus123 am fost amendat cu 4 puncte amenda pentru ca am circulat cu proiectoarele aprinse pe timp normal desi in lege art.108cu1 se da 2 puncte amenda (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit cateva amenzi si as vrea sa stiu ce scrie ... goldieczr goldieczr Buna ziua, am primit cateva amenzi si as vrea sa stiu ce scrie in lege: 1. Articol prevedere 54/1 OUG 195/2002 Articol sanctionat 108/1/A16 2. Articol ... (vezi toată discuția)
Puncte penalizare proiectoare ceata mariustz mariustz Bun gasit, Aseara am primit o amenda pentru ca mergeam cu proiectoarele de ceata pornite, am primit 6 puncte, adica 750 lei. Pe internet am citit ca ... (vezi toată discuția)