Creditorul a demarat o executare silita pe baza contractului de credit bancar ipoteca pe imobil apt meu. Am.platit cautiune pt suspendare. E suspendata pana la solutionarea unui alt dosar cu plata unei cautiuni mari. Acum creditorul vine si capata o alta incuviintare de executare si foloseste ca titlul contractul de ipoteca asupra aceluiasi imobil. Deci prima executare foloseste contractul de credit. A doua foloseste contractul de ipoteca. Ambele acelasi debit. Cum se poate rezolva aceasta monstruozitate juridica? Vi se pare normal asa ceva? Stiu ca prin contestatie dar nu imi e clar cum ma lupt eu in 2/dosare pentru acelasi imobil. Ajutor va rog. Multumesc.
faceti contestatie la executare la al doilea dosar. in principiu depinde foarte mult de ce scrie in contract, daca sunt doua titluri executorii diferite (un contract de garantie imobiliara si un contract de credit) se pot forma doua dosare de executare. daca intr adevar sunteti in urma cu plata ratelor mai bine incercati s o rezolvati amiabil, printr un angajament de plata.
Am.crezut ca s-a inteles ca exista deja o contestatie. Acum au cerut o a doua incuviiintare. As dori raspuns la intrebarea mea, daca se poate. Multumesc
depinde foarte mult de ce titluri executorii aveti, ce scrie in contract s.a.m.d. nu va putem da o parere pertinenta in baza detaliilor pe care ni le ati dat aici.