avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Monstruozitate procedurala
Discuție deschisă în Executare silită

Monstruozitate procedurala

Creditorul a demarat o executare silita pe baza contractului de credit bancar ipoteca pe imobil apt meu. Am.platit cautiune pt suspendare. E suspendata pana la solutionarea unui alt dosar cu plata unei cautiuni mari. Acum creditorul vine si capata o alta incuviintare de executare si foloseste ca titlul contractul de ipoteca asupra aceluiasi imobil. Deci prima executare foloseste contractul de credit. A doua foloseste contractul de ipoteca. Ambele acelasi debit. Cum se poate rezolva aceasta monstruozitate juridica? Vi se pare normal asa ceva? Stiu ca prin contestatie dar nu imi e clar cum ma lupt eu in 2/dosare pentru acelasi imobil. Ajutor va rog. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: VictorArditti , utilizator 06:33, 15 Ianuarie 2020
faceti contestatie la executare la al doilea dosar. in principiu depinde foarte mult de ce scrie in contract, daca sunt doua titluri executorii diferite (un contract de garantie imobiliara si un contract de credit) se pot forma doua dosare de executare. daca intr adevar sunteti in urma cu plata ratelor mai bine incercati s o rezolvati amiabil, printr un angajament de plata.

Am.crezut ca s-a inteles ca exista deja o contestatie. Acum au cerut o a doua incuviiintare. As dori raspuns la intrebarea mea, daca se poate. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Se poate depune contestație la executare și pentru al 2-lea dosar de executare silită.
Ce temei legal la a doua contestatie? Asta as vrea sa lamuresc. Nu daca fac sau nu contestatie.

gi-jane2, moderator
depinde foarte mult de ce titluri executorii aveti, ce scrie in contract s.a.m.d. nu va putem da o parere pertinenta in baza detaliilor pe care ni le ati dat aici.

gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in cazul.in care se conexeaza dosarele? VictorArditti VictorArditti Am o executare silita inceputa in 2012. Titlu : contract de credit cu ipoteca. In 2019 debitorul schimba executorul si incepe o a doua executare pe titlu ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare silita gigisindile gigisindile In 2006 și 2007 am luat 2 credite de la Piraeus Bank pe care nu le-am putut plăti. Am fost dat pe mana unui executor judecătoresc. Executorul nu a făcut ... (vezi toată discuția)
Cautiunea dintr-o executare poate fi valabila in alta? VictorArditti VictorArditti Am depus o cautiune intr-o executare silita in valoare de 10000 euro. Debitorul siret a inchis acea executare care era suspendata si lui nu ii convenea asta si ... (vezi toată discuția)