avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza calcul concediu medical-indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza calcul concediu medical-indemnizatie crestere copil

buna ziua! o angajata revine la 1 decembrie din concediu crestere copil, cu o indemnizatie minima de 1250 lei. toata luna decembrie are concediu medical cod 1. Baza de calcul a concediului este venitul din ultimele 6 luni, adica valoarea indemnizatiei. dar, daca platesc 75% din 1250 (pt cod 1), apoi mai scad CAS-ul si impozitul, angajata ramane cu aproximativ 700 de lei venit net pt o luna intreaga. este corect sa calculez asa? este normal sa castigi atat de putin? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:29, 12 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Daca ati aplicat legislatia si calculele au fost facute corect...atunci este posibil.
Calculul este urmatorul:

Media zilnica CM = (6 x1250) : 129 (nr.zile lucr. 6 luni anterioare) = 58.14

CM FNUASS 20 zile = 58.14 x 20 x 75% = 872
Venit Brut baza calcul contrib. = 872
CAS 25% = 218
CASS 10% = 0
Venit Net = 654
Deducere personala 0 pers. = 510
Venit baza calcul impozit = 654-510= 144
Impozit 10% = 14
Salariu net lunar = 654-14= 640

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu in concediu medical irinaa1982 irinaa1982 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu calcularea salariului in perioada in care amfost in concediu medical. Veniturile mele brute au fost: iunie 2013-2850 ... (vezi toată discuția)
Rugaminte calcul venituri salariale Parpala_84 Parpala_84 Buna seara. Am cateva nelamuriri cu privire la calculul salariului aferent lunii iunie si va rog sa ma ajutati cu verificarea modului de calcul folosit de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical SalavastruRamona SalavastruRamona Buna ziua! Sunt insarcinata in 23 saptamani si as dori sa aflu cati bani trebuie sa iau pe concediu medical pe toata luna. Mentionez ca in ultimile 6 luni am ... (vezi toată discuția)