avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Pe cine poate reprezenta o asociaţie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Pe cine poate reprezenta o asociaţie

Bună ziua,
Doresc să înfiinţez o asociaţie care să reprezinte un grup de persoane care aparţin informal unei organizaţii culturale internaţionale, aceştia fiind însă cetăţeni români. Aş dori ca asociaţia să cuprindă doar trei membri, pentru a uşura deciziile şi birocraţia aferentă. Este legal să reprezinţi un grup mai mare de persoane printr-un organism juridic format doar din trei membri? Sau trebuie ca toţi cei reprezentaţi să facă parte efectiv din asociaţie?
Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:26, 21 Aprilie 2020
Da. O asociatie tip ong poate avea membrii cu drept de vot care sa formeze structura de conducere si sa se implice strict in deciziile de fuctionare a asociatiei si membrii simpatizanti (voluntari) care doar sa participe la actiunile decise cand doresc si pot.
O organizatie poate reprezenta proprii membri precum si persoane care i-au acordat un mandat in acest sens, fie prin faptul ca au devenit simpatizanti sau alt tip de relatie constanta prin care adera la principiile ei si valorile ei fara a fi propriu-zis membri ( deci cu drept de vot) fie ca adera la vreo petitie ./ declaratie/ document de pozitie etc. si prin aceasta acorda asocaitiei calitatea de mandatar si a lor in sustinerea acelor demersuri, fie ca sunt beneficiari ai asociatiei si prin asta o mandateaza sa obtina pentru ei sprijin... depinde deci ce intelegeti prin "sa reprezinte un grup de persoane" - ca termenul poate avea juridic mai multe intelesuri, principalul fiind sa incheie acte juridice in numele lor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filiale ong international sojourn sojourn Poate un ONG international (european) sa deschida in Romania o filiala cu calitate de persoana juridica, fara a infiinta o noua entitate (asociatie/fundatie)? (vezi toată discuția)
Varsta minima pentru un membru ong Nicoleta-Stefania Nicoleta-Stefania Buna ziua! Am o nelamurile in legatura cu formarea unei asociatii. Mai precis legat de membrii acestei si varsta minima. Pentru o asociatie de tineri, la ce ... (vezi toată discuția)
Ong - asociatie - asociat - membru DanielBa DanielBa Doresc sa infiintez o asociatie si am neclaritati in privinta unor cuvinte folosite cat si a intelesului lor, este vorba despre asociat, membru si membru ... (vezi toată discuția)