avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanta de urgenta modificare valoare punct amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanta de urgenta modificare valoare punct amenda

Am luat o amenda de 9 puncte (punct amenda 223 de lei). Dupa cateva zile, printr-o ordonanta de urgenta (vezi la final) punctul de amenda s-a micsoarat la 145 de lei. Inca nu am platit amenda, pentru ca am la dispozitie 15 zile.

Intrebare: Pot plati amenda conform noii hotarari care prevede ca punctul de amenda este de 145 lei desi atunci cand eu am luat-o era 223? Stiu ca pot face plangere in instanta din raza careia am luat amenda. Exista alta metoda fara a mai ajunge in instanta?

Multumesc!

După alineatul (2^2) al articolului 98 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (2^3), cu următorul cuprins:
(2^3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în perioada ianuarie - 31 decembrie 2020 un punct-amendă este 145 lei. ([ link extern ] )
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
Senocico, utilizator

Alte discuții în legătură

Cod rutier labudemeric labudemeric nu am permisul de conducere la mine . ce sanctiune risc ? (vezi toată discuția)
Dosar penal1 Ionuttp Ionuttp Buna ziua.Ieri, 15 august, sarbatoare mare, aduce cu ea si o prostie foarte mare din partea mea.Fiind la sat in ziua respectiva, am luat masina ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate sultanescuflorin sultanescuflorin in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul ... (vezi toată discuția)