avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Caracterul legal sau ilegal al funcționării unui ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Caracterul legal sau ilegal al funcționării unui instituții publice prin utilizarea fondului de salarii

Bună seara,
Sunt reprezentantul salariaților din cadrul unei instituții publice (sub 30 de angajați) și cu permisiunea domniilor voastre aș dori să întreb dacă este legal ca un manager care dorește funcționarea instituției la niște parametri mai ridicați d.p.d.v. financiar față de bugetul alocat de către ordonatorul principal de credite - Consiliu Județean - poate recurge la utilizarea fondului de salarii și deopotrivă poate solicita membrilor Consiliului de Administrație să adopte un document prin care se garantează salariul personalului angajat doar pe 7 luni, suma de bani, corespunzătoare celor 5 luni rămase urmând să fie "transferată" și utilizată la plata colaboratorilor și a utilităților, afirmând totodată că la rectificarea bugetară din luna august se vor da în mod sigur bani care să acopere deficitul. Personal consider că acest lucru este ilegal și că se încadrează la art. 307 Cod Penal - Deturnarea fondurilor. Mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Angajari fara concurs Hobitzi Hobitzi Unde trebuie sa semnalez daca la institutia in care lucrez se fac angajari fara concurs? X-( (vezi toată discuția)
Va trebui ca și angajatorul să emită decizia 9 oanaportar oanaportar Vă rugăm să ne ajutați sa lămurim cum trebuie procedat în situația următoare: _ în cadrul instituției noastre de cultură avem și personal care ... (vezi toată discuția)
Finanțare înființare bibliotecă Teodora 23u Teodora 23u Cum pot obtine finanțare pentru o biblioteca privată in zona rurală? Taxele nu par a fi o solutie optimă. (vezi toată discuția)