avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa

Buna ziua. Anul trecut in data de 7.11.2019 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare la un imobil, cu o persoana care cumpara imobilul compus din casa+teren, 1/3 din 4486 mp, pentru fiica ei. Acest imobil nu a fost intabulat in totalitate, deoarece pe CF vechi din 1970 apare doar terenul cu cota parte. Noi, vanzatorii suntem 3 persoane, care am mostenit imobilul, nefacand pana la data antecontractului nici un demers pentru calitatea de mostenitor. La momentul antecontractului aveam la mana urmatoarele acte: contract de vanzare cumparare teren (de catre bunicii mei) o cota parte, adica 1/3 din 4486mp, autentificat la notariatul de stat, plan casa, autorizatie construire, si CF din 1970, si binenteles toate certificatele de deces, prin care dovedeam ca suntem mostenitori. Vorbind cu notari si topografi am inteles ca trebuie sa avem titlu de proprietate, pt. ca dupa anii 90 acestea s-au eliberat la proprietari. Interesandu-ne la primarie, bunicii mei nu au depus cerere pt titlu, deci dupa noua lege am putut depune documentatie pentru titlu si pe urma vom putea intabula imobilul.Pentru documentatie am chemat un topograf autorizat, care a masurat conform prevederilor legale 1262 mp in total. Si de aici vine problema cu promitentii cumparatori, pentru ca in antecontract noi am trecut cota parte de 1/3 din 4486 mp, adica 1495mp, si in data de 27.11.2019 la masuratorile topografice am aflat ca fizic de fapt sunt doar 1262 mp. Desi noi nu am stabilit pretul conform marimii imobilului, acum cumparatorii nu mai vor sa achite suma stabilita initial de 16.500 euro, din care au dat avans de 2500 euro la data semnarii antecontractului iar noi nu vrem sa lasam din pret. Mentionez ca am trecut in antecontract ca noi ne obligam ca in 3 luni intabulam si facem contractul autentic, in caz contrar le dam inapoi suma data in avans dublu, iar ei daca renunta la imobil pierd avansul dat. Si noi asteptam sa iasa titlul de proprietate pentru a putea intabula, si pe urma vinde cu acte in regula, ceea ce va dura mai mult decat data limita trecuta in antecontract. Antecontactul nu a fost facut la notar, doar in fata a 2 martori. Ce se poate face in situatia data?
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Tnelly, utilizator

Alte discuții în legătură

Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune IM2S4U IM2S4U Buna ziua, mama a decedat in ianurie 2019 mentionez ca vrem sa facem succesiune dar am descoperit ca avem ca si acte numai contractul de vanzare - cumparare.si ... (vezi toată discuția)
Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, prestatie tabulara sau ordin al prefectului? adinach adinach Buna!!! As avea nevoie de un sfat, o solutie. Speta este urmatoarea: A cumpara de la B in 1986 un imobil compus din casa si teren in suprafata de 800 mp.Se ... (vezi toată discuția)