avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consilier achizitii publice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consilier achizitii publice

Bună ziua,
Doresc o părere în legătură cu interpretarea: ARTICOLULUI 610 din Noul Cod administrativ, respectiv:
”(1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația ca în termen de maximum 120 de zile de la data intrării în vigoare a titlului II al părții a VI-a să stabilească funcția publică/funcțiile publice de execuție de consilier achiziții publice prin schimbarea denumirii funcțiilor publice de execuție care au în atribuțiile postului activități de achiziție publică mai mult de 50% sau prin transformarea ori înființarea unei/unor funcții publice de consilier achiziții publice în situația în care nu există funcții publice de execuție cu atribuții aferente activității de achiziții publice mai mult de 50%.

(2) Funcționarii publici care la data aprobării structurii organizatorice în condițiile alin. (1) ocupă funcții publice care implică desfășurarea de activități de achiziție publică, în proporție mai mare de 50% din atribuțiile aferente funcției publice, vor fi numiți în funcțiile publice de consilier achiziții publice în maximum 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (1).”
În raport cu: Art.16 din L E G E
C A D R U
privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
Drepturi salariale pentru activitatea prestată în proiecte
finanţate din fonduri europene
care spune că:
”(1) Personalul din instituțiile și/sau autoritățile publice
nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene
nerambursabile, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de
funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, cu până la 50%,
indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se
aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect
şi se acordă numai dacă cheltuielile de personal sunt eligibile a fi rambursate
din fonduri europene.”
Care este procentul maxim de care poate beneficia un angajat care lucrează în compartimentul de Achiziții publice? Atribuțiile pe proiecte - ca Responsabil Achiziții Publice, nu sunt considerate ca activități de achiziție publică?
Muțumesc!


Alte discuții în legătură

Art 610 din oug 57/2019 Roman Lili Roman Lili Este obligatorie existenta postului de consilier achiziții indiferent de volumul de activitate pentru achiziții (vezi toată discuția)
Art. 610 din oug 57/2019 Roman Lili Roman Lili Chiar trebuie sa ai un consilier de achiziții daca ai o achiziție pe lună, sau sa transformi un alt post în consilier de achiziții în conditiile în care ... (vezi toată discuția)
Transformare post conform ordonanŢĂ de urgenŢĂ nr. 57/2019 iniminis iniminis Buna ziua, lucrez intr-o institutie publica subordonata consililului local pe postul de referent de specialitate achizitii publice (personal contractual) si ... (vezi toată discuția)