avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele asociatiei de chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele asociatiei de chiriasi

Intr-o asociatie de chiriasi exista si un presedinte de asociatie (dintre chiriasi) sau este ales presedinte dintre proprietarii acelui imobil ?
Precizez ca in acel imobil sunt doar 3 proprietari (unul dintre proprietari este chiar dezvoltatorul care a construit imobilul) ,Chiriasii in nr de 23 locuiesc in apartamente de serviciu si urmeaza sa formeze asociatia de proprietari .
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 11:24, 18 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decat sa va complicati sa realizati documentatie care trebuie predata la judecatorie si ulterior constituirii asociatieid e proprietari,este de preferat sa parcurgeti procedura legala de constituire asociatie de proprietari realizati documentatia aferenta si ati terminat birocatia
Intr-o asociatie de chiriasi exista si un presedinte de asociatie (dintre chiriasi) sau este ales presedinte dintre proprietarii acelui imobil ?
Asta ma intereseaza
Legea asociatiilor de proprietari, 196/2018 precizeaza la art 23 ca asociatiile de chiriasi se organizeaza conform OG 26/2000.
Art 20 din OG 26/2000 nu include un presedinte intre organele asociatiei.

Articolul 20
Organele asociației sunt:
a) adunarea generală;
b) consiliul director;
c) cenzorul sau, după caz, comisia de cenzori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarea asociatiilor de chiriasi as dori sa stiu cum functioneaza, ... Paveladina Paveladina Functionarea asociatiilor de chiriasi As dori sa stiu cum functioneaza, la modul concret, o asociatie de chiriasi. Conform legii 196/2018, acestea se ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea noului presedinte al asociatiei de proprietari ... ralucaregency ralucaregency inregistrarea noului presedinte al asociatiei de proprietari este obligatorie a se face la judecatorie cf O.G. nr. 26/2000?? (vezi toată discuția)
Asociatia de chiriasi Mainerici  Ctin Mainerici Ctin Intr-un bloc de locuinte aflat in proprietatea primariei destinat pentru inchiriere, chiriasi s-au constituit in 2ooo in asocia;ie de locatari. Dupa legea ... (vezi toată discuția)