avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel custodie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel custodie

Am avut apelul pt custodia copilului și am câștigat, fostul soț ma amenință că el o sa schimbe decizia tribunalului.. Se mai poate face ceva daca este definitiva??
Numai dacă ar fi motive de revizuire (art 509 cod procedura civila) ori contestație în anulare (Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestație în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat și nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata).

Hotărârea dată în apel este executorie pe toate capetele de cerere, deci o puteți pune in executare.

Pe viitor, dacă apar împrejurări noi, aceasta hotărâre poate fi schimbata prin alta hotărâre, la cererea părții interesate
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Stimata doamna,

Sunt sanse reduse pentru a fi promovata o cale de atac extraordinara.

Daca, insa , se scurge un interval de timp, iar situatia de familie a comportat modificari, atunci, desigur, masurile legate de copil pot fi modificate, daca sunt in interesul superior al acestuia.

Hotararile legate de minori se bucura de autoritate de lucru judecat relativa.

Intr-o proportie covarsitoare, locuinta minorului este stabilita la mama.

Aceasta masura se poate modifica in situatii de exceptie.

Autoritatea parinteasca, in genere, este una comuna.

Autoritatea exclusiva ar fi dispusa pentru motive intemeiate, daca instanta de judecata constata ca exista una din situatiile de risc pentru minor.(conform legii 272/ 2004).

Asadar, e important sa detaliati, pentru a primi un raspuns calificat.

Succes in demersurile pe care doriti sa le initiati.

Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila mioara2012 mioara2012 Buna ziua. La o actiune referitoare la instituirea unor masuri asiguratorii mi s-a respins recursul, iar hotararea este irevocabila. Ce inseamna acest ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare sau revizuirea FRD FRD Contestatia in anulare sau revizuirea cine o judeca daca atac decizia unei curti de apel ,tot curtea de apel sau ICCJ? (vezi toată discuția)