avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata in baza facturii proforme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata in baza facturii proforme

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca e bine cum fac in urmatoarea situatie:
- pe 02.11 s-a facut o plata (suma totala),prin banca, in baza facturii proforme(fara sa se emita factura de avans), in acest caz am inregistrez in "Jurnal de banca" 409=5121 15000lei pe 02.11
-pe 10.12 cand s-a emis factura finala am inregistrat in "Jurnal de banca" suma platita cu minus 409=5121 - 15000lei si in urma inregistrarii facturii am facut plata. Spuneti-mi va rog daca e bine cum am facut si daca inregistrarea cu minus si plata facturii, le fac cu data anterioara la care s-a platit( 02.11) sau cu data facturii(10.12) ?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:49, 22 Ianuarie 2020
Nu e corect. In primul rand la 409 aveti analitice in functie de ce anume se cumpara.

In banca inregistrati tranzactiile efectuate in realitate, nu puteti inregistra ceva ce nu s-a intamplat niciodata.

La data facturii 10.12 efectuati compensarea intre 401 = 409x

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata facturii inainte de venirea ei-inregistrare in conta!!!! Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna dimineata! am o problema,s-a achitat o factura (fact.de CERTSIGN) in data 22.06.2011 prin banca iar fact.a sosit in 01.07.2011...cum ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Avans furnizori modimpex modimpex buna ziua! as avea nevoie de un pic de ajutor in urmatoarea situatie: fac o plata prin banca catre un furnizor pe baza unei proforme; dupa doua zile imi vine ... (vezi toată discuția)
Factura proforma? Lili86 Lili86 Cum se inregistreaza in contabilitate o plata efectuata pe baza unei facturi proforme? Dupa ce este confirmata plata furnizorul livreaza impreuna cu produsele ... (vezi toată discuția)