avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general foaie de parcurs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

foaie de parcurs

Avem la firma angajat un inginer. Firma i-a acordat acestuia o masina pentru a veni si pleca de la lucru. O data la 3 zile mai merge pe la 2-3 firme pentru a se interesa de materiale necesare realiyarii activitatii firmei, si cam atat.
atunci cand merge la acele firme, in zilele respective intocmeste foaie de parcurs si deci pot deduce combustibilul, dar intrebarea mea este pentru zilele cand foloseste masina strict pentru transportul sau acasa si la lucru, pot deduce tva-ul?trebuie foaie de parcurs?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 10:23, 18 Decembrie 2009
Conform HG.488/2009

Art. 48. [ ...] alin. (7) [... ]
l1) in perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.
Art. 1451. — (1) In cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, cu exceptia vehiculelor care se inscriu in oricare dintre EXCEPTII.

Deci masina nu poate avea regim mixt de utilizare daca vrei sa deduci ch.cu combustibilul si TVA aferent.Utilizarea acesteia trebuie sa fie exclusiva pt.una dintre exceptii.
OK. Si daca aleg varianta in care masina este folosita pentru transportul personalului( inginerul si inca vreo 3 persoane) atunci ce document trebuie intocmita? Tot foaie de parcurs, ca am inteles ca aceasta este necesara pentru a putea deduce tva-ul?
da faceti tot foaie de parcurs si pentru zilele respective , si no sa aveti probleme!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuiala benzina? laurr29 laurr29 Buna ziua. Am un magazin second hand si constat cu stupoare ca nu-mi pot deduce cheltuielile cu benzina pt o masina cu remorca ce as folosi-o exclusiv la adus ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)
Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)