avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj si custodie

Va rog ajutor:
1. Partaj (eu sunt salariat fara intrerupere din 2001, sotia are salariu constant din 2010, mai mic decat mine ca pondere):
a) un apartament cu credit ipotecar, eu sunt proprietar de peste 10 ani, cu sotia actuala m-am casatorit un an mai tarziu, dupa contractare credit, nu apare in acte, doar eu apar pe contractul de vanzare-cumparare si la banca. Creditul este in derulare, platesc rate la el si in prezent. Au contribuit si parintii mei cu o mica suma.
- Ce drept are actuala sotia, poate cere 50% din valoare sau cota partea din contributia la rate?
- Daca achit soldul la banca si devin proprietar automat devine si ea proprietara?
b) auto achizitionat pe numele meu in 2019.
- Sotia poate cere cota parte din valoarea lui?
- Daca-l vand inainte de solicitarea partajului mai poate cere cota parte?
c) credit nevoi personale facut doar pe numele meu. Sotia are dreptul la cota partea din rate?

2. custodie copil de 5 ani . Locuieste cu mine si sotia in acelasi apartament (sotia are parintii in alt oras la cateva ore distanta de mers cu masina si vin o data pe an sa ne viziteze, 2 - 3 zile, noi locuim in orasul in care m-am nascut eu). Sunt foarte atasat de el si de asemeni este luat de la gradinita de mama mea care sta cu el, pana seara. As vrea foarte mult sa pot avea vizite zilnice si posibilitatea sa poata sta la mine 15 zile pe luna sau cel mai bine din punctul meu de vedere ar fi sa poata sta la mine si sotia sa-l viziteze sau sa-l ia in vizita dar sa aiba domiciliul la mine. Sotia nu are alte proprietati sau bunuri pe numele ei, dobandite inainte sau dupa casatorie. Care sunt sansele sa pot obtine acest lucru?

Amenintarea cu divortul (din partea sotiei) este periodica de cand copilul avea un an pe diverse motive inventate de sotie, fara sa fiu violent sau sa o jignesc cu ceva, inainte de copil ne intelegeam foarte bine. Sunt implicat cu mare drag in fiecare zi in cresterea copilului. Sotia cauta diverse motive sa ceara divort, incearca sa ma provoace sa fiu violent sau sa il manipuleze pe cel mic impotriva mea. Am fost si la consilierea psihologica dar nu s-a vazut o schimbare notabila.

Va rog ajutor cu raspuns la cele solicitate. Multumesc mult !
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
infoadrian, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat,obiect de partaj dupa recasatorire? tumi tumi buna ziua ,as vrea sa stiu daca apartamentul pe care l-am dobandit printrun credit ipotecar,incheiat pe numele meu, impreuna cu sotia din prima casatorie,si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil de 1 an si 4 luni si program de vizite desi stam la 500 km distanta infoadrian infoadrian Va rog ajutati-ma cu un raspuns la situatia de mai jos. Eu si sotia am ajuns sa ne certam pe diverse subiecte minore si ea ma ameninta in repetate randuri cu ... (vezi toată discuția)