avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie pensie

Buna ziua,

Acum 3 ani de zile fratele meu a deschis un dosar de contributie la pensie,pentru ca nu mai este angajat sau somer
As avea doua intrebari, in caz ca stie cineva
1) Daca nu mai plateste am inteles ca sunt penalitati de platit si nu se reziliează contractul de la sine? Cum se poate rezilia fara penalitati? Trebuie mers la Casa de Pensii, trebuie depusa o solicitare? Intreb pentru ca momentan fratele meu nu este in tara
2) Daca reziliem contractul anul acesta sau in 2021, dupa 2-3 ani (2023 sau 2024) dupa ce revine in tara se poate re-deschide contractul, pentru continuarea cotizatiei? Si daca da, se poate plati si pentru acesti 2-3 ani de pauza (retroactiv)?

Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract ... Epuree Epuree Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract cu CAS (aici nu ma refer la contractul incheiat pentru o perioada de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Dacă am plătit retroactiv 3 ani ,conform noii legi aplicate ... Salupa2000 Salupa2000 Dacă am plătit retroactiv 3 ani ,conform noii legi aplicate de la 1 septembrie 2024 acești ani plătiți sunt contributivi? (vezi toată discuția)
Bună ziua! nu am primit decizia de recalculare. vă rog să ... Lidum Lidum Bună ziua! Nu am primit decizia de recalculare. Vă rog să mă lămuriți având datele: 1) 1.09.2021 , decizie pensie limită de varsta și decizie ... (vezi toată discuția)