avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... idemnizatie revolutionar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

idemnizatie revolutionar

Buna ziua, as dori sa stiu daca:
un revolutionar cu certificat de LUPTATOR REMARCAT PRIN FAPTE DEOSEBITE, reinnoit in iunie 2010, fara nici un venit, care nu a incasat nici un drept din legea 42 si legea 341/2004 pana in prezent, poate beneficia de indemnizatie si retroactiv in ce masura poate cere dreptul restant.
am 60 ani si nici un venit
· pensionarea cu 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard, prevăzută de lege;

· acordarea unei indemnizaţii lunare, adăugată la pensia pentru limită de vârstă, echivalentă cu un coeficient de 0,6, calculată pe baza coeficienţilor de multiplicare aplicaţi asupra câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

De aceste două drepturi beneficiază şi Luptătorii Remarcaţi prin Fapte Deosebite.
multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
jhonybear, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatiei de revolutionar bibiti bibiti cine poate sa imi raspunda si mie la intrebarea urmatoare esalonarea despre care este vorba la revolutionari in 2012 cind mai exact se dau (vezi toată discuția)
Copiii eroilor-martiri primesc, in 2012, indemnizatia prevazuta de legea nr. 341/2004? mariana47carmen mariana47carmen Va rog frumos sa-mi spuneti daca copii urmasilor eroilor martiri de la Revolutia din Decembrie 1989 mai iau in 2012 idemnizatia prevazuta de lg. 341/2004, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie revolutionari elliss elliss Sunt salariat la MAI si am calitatea de revolutionar...si de putin timp am intrat in posesia certificatului preschimbat. Va rog lamuriti-ma intr-o problema. La ... (vezi toată discuția)