avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare indemnizatie crestere copil


Desi peste tot pe internet apare informația ca indemnizatia crestere copil nu se suspenda dacă se incaseaza dividende, pentru a fi sigura, am intrebat la Agentia de Plati din orasul unde locuiesc si ei au specificat ca se va suspenda...
Daca voi incasa dividende pana in luna întrării efectiv in ccc, mai exista vreun risc de suspendare? Chiar daca se depășește acea suma pe care o poate incasa o persoana in ccc pe perioada unui an fiscal?
Ex: nastere in martie, incasare dividende in ianuarie si februarie in valoare totala de 40000 lei. Chiar daca incasez pana intru in ccc, totusi depasesc acea sumă permisa. Eu va trebui sa completez o declaratie ca persoana fizica pentru incasarea acestor dividende, nu? Se specifica in aceasta declaratie lunile in care am incasat?
Ma puteti ajuta cu o sugestie/sfat/clarificare?


Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
alexandrabozga, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 22 Ianuarie 2020
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

Pentrul un punct de vedere concludent adresati-va la :
ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
[ link extern ] /

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale
[ link extern ]
M-am adresat. Au spus ca se suspenda, dupa cum am scris si in mesaj. Eu am intrebat altceva, daca pot luadm dividendele înainte de a intra in ccc chiar daca suma pe anul calendaristic in care voi fi in ccc va fi mai mare decat dau ei voie...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
alexandrabozga, utilizator
Ati intrebat daca incasati dividendele
inainte de intrarea in acest concediu sau
dupa
?

Personal, cred ca daca le incasati inainte de a naste nu au ce indemnizatie sa va suspende pentru ca nu beneficiati de ea.
De aceasta o sa beneficiati dupa nastere,,,
Banuiesc ca atunci o sa va aflati in concediul prenatal, nu?
Din cate stiu, aceste dividende, chiar daca le incasati inainte de a intra in CCC, nu se vor lua in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Nu are nicio legătură cu plata indemnizație si nici nu se iau in considerare la stabilirea acesteia.
Stiu ca nu se iau in calcul la stabilirea sumei pt indemnizatie, nu ma interesa aspectul asta.
Eu daca depasesc 26600 lei incasari dividende ca persoana fizica pe anul 2020,va trebui sa completez o declaratie cu venitul estimat pe anul fiscal 2020 pentru a plătii contributiile Cass/Cas. Nu cred ca se specifica in declarație pe ce luni am incasat dividendele ci doar pe intreg anul. Imi e teama sa nu se suspende tocmai din aceasta cauza.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
alexandrabozga, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot pe langa ccc sa obtin venituri dintr-un i.i. (intreprindere individuala) ? denisupitesti denisupitesti Am o mare mare nelamurire. In luna martie naste sotia mea si vreau sa intru eu in CCC. Mentionez ca sunt angajat la o firma de 2 ani, deci clar CCC se va ... (vezi toată discuția)
Indemnizație + salariu de 500 ron/luna Marcia18 Marcia18 Exista posibilitatea sa am și salariu de 500 RON pe luna și sa iau și indemnizația?? Pentru ca nu vreau sa pierd indemnizația pt 500 de RON. (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă aflu în ccc (încasez indemnizația creștere ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Buna ziua, mă aflu în CCC (încasez indemnizația creștere copil), pentru copil cu handicap. Îl aceasta perioada pot obține venituri suplimentare din ... (vezi toată discuția)