avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna dimineata! O societate comerciala a avut un leasing pe care l-a puerdut in anii anteriori. A predat masina si a platit si factura de daune. Intre timp a fost creanta data si la o firma de recuperare. Firma a fost in insolventa si s-a radiat in 2014. Furma de leasing nu a fost in tabelul creditirilor, intrucat societatea avea toate facturile emise de catre leasing achitate. Mai pot cere altceva acum cand firma e radiata din 2014 sau sa aiba pretentii pe persoana fizica? Pot invoca o hartuire sau ceva de genul persoana juridica fiind radiata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:25, 23 Ianuarie 2020
Daca au fost semnate bilete la ordin avalizate de administratorul societatii, pot cere. Insa, din 2014 si pana acum au trecut 6 ani. Trebuie verificat termenul de prescriptie. Oricum, inteleg ca firma de leasing nu a fost prejudiciata si ca s-au achitat toate datoriile catre aceasta.
La firma de leasing da, dar acum a facut somatie o firma de recuperare. Nu au fost semnate bilete la ordin. Dar mai pot cere si altceva? Se pot extinde pe persoana fizica?
Deci s-au semnat sau nu? Ati spus ca la firma de leasing da. Creanta a fost cesionata. Nu asta e important: ca e o firma de recuperare. Daca ati semnat B.O. avalizate, atunci poate raspunde si persoana care le-a avalizat. Eu stiu ca firmele de leasing impun semnarea acestor B.O (cel putin asa a fost in cazul meu personal).

Ce inseamna sa ceara altceva? E simplu: daca firma datora o creanta catre firma de leasing si exista B.O. avalizate, se poate incerca recuperearea creantei. Singurul lucru care v-ar ajuta ar fi prescriptia dreptului, dar ar trebui studiata situatia cu actele in fata. E greu pe forum sa primiti raspunsuri categorice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat de aministrator care a cesionat ulterior partile sociale buduruovidiu buduruovidiu ce obligatii are un administrator de firma care a semnat un bilet la ordin avalizat si apoi a cesionat partile sociale celorlalti actionari ai societatii in ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - contract predare leasing DOINEX CONSULTING DOINEX CONSULTING Buna ziua, doresc sa preiau o masina in leasing ca persoana juridica, s-a aprobat dosarul, insa firma de leasing doreste de la mine bilete la ordine ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat ContSters113759 ContSters113759 buna ziua, am avalizat un bilet la ordin la incheierea unui contract de leasing pt. un autoturism achizitionat de firma X; mentionez ca nu sunt si nu am fost ... (vezi toată discuția)