avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie donatie

Dupa cat timp se prescrie o donatie facuta in 1981 si care nu a fost depusa la succesiune de catre cel in drept sa beneficieze de ea. Ce se mai poate face dupa atatia ani?
Cel mai recent răspuns: Dora_Macris , utilizator 13:18, 24 Iunie 2006
Fii mai explicita.
Mama mea a primit de la tatal ei in 1981 o declaratie autentificata la notariat prin care ii doneaza partea lui din casa. De asemenea avem si o hartie de la Consiliul local prin care s-a dat aprobarea de transcriere a partii din casa pe mama mea. In anul urmator tatal ei a murit si s-a facut succesiunea. Casa a mostenit-o mama mea si fratele ei. Problema este ca ea la succesiune nu a prezentat aceasta donatie. Daca ar fi prezentat-o mama mea ar fi ramas cu mai mult de 3/4 din casa. Problema este ca ea nu a prezentat-o nestiind de ea, iar acum suntem in proces de iesire din indiviziune cu fratele ei. Ce se mai poate face in acest caz????:((:((:(( Persoana care ne reprezinta in proces ne-a spus ca nu se mai poate face nimic pt ca donatiile se prescriu dupa 3 ani. Ce parere aveti? Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Ori nu ai inteles bine, ori trebuie sa-ti schimbi avocatul.
Nu am auzit niciodata de prescriptia donatiei.
Ba am inteles perfect, a zis clar ca nu se mai poate face nimic, ca acea declaratie de donatie trebuia folosita in momentul cand s-a facut succesiunea in 1981.Va dati seama ca acea hartie, daca as mai putea in momentul de fata sa o folosesc are o importanta capitala, fiind intr-un proces de iesire din indiviziune.
Parerea mea este ca avocatul tau este pe langa rau de tot!!!
Cum sa fie vorba de prescriptia donatiei? Asa ceva nu exista !!!
Eu cred ca s-a inselat si se referea la prescriptia raportului donatiei….care este cu totul altceva…adica celalalt descendent putea cere atunci cand v-ati dus la notariat aducerea la masa succesorala a bunurilor date prin donatie de catre cel care a decedat.acest lucru se putea cere in 3 ani de la data deschiderii succesiunii, adica de la deces. In cazul de fata acest lucru iti profita tie, intrucat el nu mai poate cere sa se imparta si ceva ce este al tau deja…trebuie neaparat ca avocatul tau sa depuna copie dupa donatia primita de catre tine, pentru ca astfel instanta sa dispuna iesirea din indiviziune pentru o cota mai mare pentru tine. daca ti se va reprosa ceva de aceste acte,tu vei sustine ca acuma ai gasit aceste acte prin podul casei sau mai stiu eu pe unde…eu zic sa consulti si un alt avocat…mergi la altcineva la consulatie cu actele sa le vada….oricum ar fi bine sa depui copie dupa aceste acte…incercarea moarte nu are…de fapt chiar ai sanse …
Succes!!!

Alte discuții în legătură

Mostenire giulia84 giulia84 Buna ziua,am avut un proces pentru dzbaterea mostenirii dupa tata,(noi fiind 4 fratii si mama,) am dezbatut-o in tribunal in care 2 din frati nu sau ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune sabou sabou Buna ziua, in urma declaratiei de iesire din indiviziune ,dupa moartea socrului,sotul a cedat cota lui de proprietate fratelui sau fara sulta,dar cu sarcina ... (vezi toată discuția)
Succesiune 2claudia.m 2claudia.m buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva lamuriri: tatal meu a decedat acum 2 ani, din prima casatorie suntem 2 frati, din a doua casatorie nu exista ... (vezi toată discuția)