avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie imobiliara tert
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie imobiliara tert

Buna ziua,
Nepoata mea a facut un credit pe care nu l-a mai platit si acesta a fost cesionat la Kruk. Acestia au solicitat executarea silita , a fost admisa si de anul trecut i se oreste 1/3 din salariu. Acum i-a venit o somatie imobiliara pe bunurile mostenite de la tatal sau. Pe acele bunuri suntem 3 proprietari fiecare cu cota de 1/3 pentru terenuri ( un teren arabil si doua cu vie)dar si o casa la care ea nu este proprietar. Problema este ca terenul de sub casa este al tuturor , in acest caz cum se stabileste ce se scoate la licitatie? Putem noi ceilalti 2 proprietari sa anulam somatia? Ce se poate intampla cu terenul de sub casa? Poate acesta sa fie vandut in cota parte de 1/3 cat are nepoata fara acceptul nostru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: exe8956 , utilizator 15:06, 23 Ianuarie 2020
Ar fi trebuit facuta contestatie la executare in 15 zile din momentul in care a primit somatia pt executarea silita a bunurilor aflate in indiviziune.
casa este intabulata? are CF?
Buna ziua,
Da , casa este intabulata si are 2 proprietari diferiti de debitor. Insa pt pamantul de sub casa sunt 3 proprietari printre care si debitorul ,fiecare cu cota de 1/3. Pentru celelalte terenuri tot 3 proprietari, dar sunt mai multe parcele in locuri diferite, una e pasune, alta teren arabil si alta vie. Asta intreb cum se stabileste ce se vinde la licitatie? E legal sa executi cota fara sa existe o delimitare clara pentru ficare proprietar? Multumesc.
delimitarea reprezinta cota atrobuita fiecarui proprietar. daca figurati in cartea funciara cu cota 1/1 fiecare, adica in devalmasie, cota nedeterminata, atunci trebuia facut partaj. dar avand in vedere ca fiecare proprietar are o cota determinata, da, se poate vinde.

Chestiuta a scris:

Buna ziua,
Da , casa este intabulata si are 2 proprietari diferiti de debitor. Insa pt pamantul de sub casa sunt 3 proprietari printre care si debitorul ,fiecare cu cota de 1/3. Pentru celelalte terenuri tot 3 proprietari, dar sunt mai multe parcele in locuri diferite, una e pasune, alta teren arabil si alta vie. Asta intreb cum se stabileste ce se vinde la licitatie? E legal sa executi cota fara sa existe o delimitare clara pentru ficare proprietar? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Categorie terenuri ce se sechestreaza in executarea silita amelyah amelyah Buna seara! Daca se poate va rog sa ma lamuriti intr-o problema: De exemplu, am un contribuabil datornic la bugetul local, pentru care am demarat ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita imobiliara? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Nepoata mea a facut un credit pe care nu l-a mai putut achita datorita decesului parintilor ei. Desi i se retine din salariu lunar, iar suma de ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)