avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Implementare Program flexibil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Implementare Program flexibil

Cum pot introduce in CIM al unui angajat part-time, posibilitatea de program flexibil?
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
marianflorinl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 26 Ianuarie 2020
Care este durata timpului de munca si repartizarea lui?
Sunt mai multe cazuri...de exemplu un angajat are contract de 4 ore/zi dar lucreaza intre orele 8-10, 15-17...alt angajat are contract de 1 ora/zi, adica 5 ore pe saptamana dar vrea sa
lucreze flexibil de genul luni - 2 ore, marti 2 ore, miercuri 1 ora restul sa stea acasa
In cazul programului flexibil, durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.

Astfel se stabileste un program fix pentru 2 ore/zi, iar pentru celelalte 2 ore/zi se alege un program variabil in care va alegeti ora de sosire si de plecare de la serviciu.
De exemplu, program fix : 9.00 - 11.00 ........ program flexibil 13.00 - 21.00 , salariatul ajunge la munca la ora 15.00 si pleaca la ora 17.00 ....
Cum pot face sa apara aceste lucruri in acte?...cum fac sa apara in pontaj?...cei de la ITM cer programul de lucru al fiecarui angajat.
Faceti mentiunile de mai sus in contractele de munca sau aditionale la contractele de munca, apoi mentionati orele de venire si de plecare in pontajele lunare.

Alte discuții în legătură

Program de lucru flexibil lanseta270 lanseta270 Incepand cu 1 martie 2012 am semnat o anexa la contractul individual de munca referitoare la mai multe aspecte printre care unul foarte important. Programul ... (vezi toată discuția)
Program flexibil de lucru AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire: in cazul in care unitatea doreste sa ofere program flexibil angajatilor, cum se specifica acest aspect in ... (vezi toată discuția)
Program de lucru individualizat aida200 aida200 Buna ziua , se poate stabili un program de lucru individualizat pentru angajatii cu timp partial de lucru? De exemplu pentru un angajat cu 10 ... (vezi toată discuția)