avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj sau succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj sau succesiune

Părinții mei au divorțat. Nu au făcut partaj la bunuri.
Între timp tata a decedat.

Ce trebuie să facă mama acum: partaj sau succesiune?

În cauză ese o locuință, cumpărată în timpul căsătoriei, în C.F. fiind trecuți ambii ca ”bun comun”.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2020
zamfira18, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:00, 24 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mama va va chema pe dumneavoastra si pe ceilalti mostenitori (fratii dumneavoastra) pentru ca dumneavoastra sa dezbateti succesiunea si domnia sa sa isi primeasca cota parte din partaj.
Mai am o soră.
Îmi puteți spune ce parte ne revine la fiecare?
Vă mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mama va primi 50%, cota ei din partaj si fiecare sora cate 25% cota din succesiune adica 1/2 din cei 50% cat este masa succesorala.
Nici eu, nici mama, nu suntem în relații bune cu sora mea.
Nu se poate face partajul separat de succesiune?
Adică să meargă doar mama mea la notar și să-și facă partajul, să fie trecută în CF cu 50% bun propriu,?
Restul de 50% să rămână pe numele tatălui meu, tot ca bun propriu, urmând ca atunci când situația o va permite și voi reuși să mă înțeleg cu vorba bună cu sora mea să mergem și să facem succesiunea pe restul de 50% ?
Nu se poate face nimic fără ca celalalt moștenitor sa stie.
Mergeți la avocat pentru discuții confidențiale daca exista neînțelegeri ca sa va lămuriți exact cum se prezintă situația concretă.

Alte discuții în legătură

Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinti dollar_007 dollar_007 Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o chestiune mai delicata in care ma aflu. Sunt singur la parinti. Acestia au achizitionat acum 30 ani un apartament in care ... (vezi toată discuția)