avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate incheia mai repede?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate incheia mai repede?

Buna ziua
Am terminat procesul de divort,acum sint in proces de partaj ( fostul sot l-a deschis),in care imi cere bani pentru investitiile facute in apartament( noi impreuna am facut anul trecut un credit cu care am zugravit apartamentul mamei mele unde am locuit),dar nu in ultimul rind imi cere sa-l scot din contractul facut cu banca( este facut pe 10 ani).
Avocata lui m-a sunat aseara sa mi spuna ca ne putem vedea sa-mi dea o hotarire de divort si poate pina la procesul din data de 15.12. reusesc sa ma duc la banca sa-l scot din acte citez " pentru ca sa renunte la acest capat de acuzare" :(.
Intrebarea mea este : De ce insista cu asemenea vehementa aceasta avocata la scoaterea lui din contractul cu banca,atita timp cit judecatoarea i-a spus data trecuta ca dinsa nu ma poate obliga legal in nici un fel sa il scot din acte,asta raminind la latitudinea si aprecierea mea? Poate sa-mi faca ceva?
Mentionez ca de la bun inceput eu am spus si in fata avocatei lui,cit si lui ca nu am pretentie sa-mi plateasca sau sa-l pun sa plateasca ratele,atita timp cit apartamentul este al mamei mele si implicit familia mea se foloseste de aceste imbunatatiri.Oricum vreau sa fac acest lucru,dar trebuie sa-mi schimb C.I. cu numele pe care l-am avut anterior casatoriei, pentru ca nu mai vreau sa am vreo legatura cu fostul .
La urmatorul termen trebuie sa 'tirasc' si niste martori ( lucru pe care am incercat sa-l evit,nu mi se pare normal sa -ti speli rufele in public),acesta fiind si un mod al meu de razbunare la adresa fostului( este obsedat de acel credit ).
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
vicar, utilizator
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 20:18, 9 Decembrie 2009
Ca sa obtineti un raspuns concret( deoarece asta solicitati) ar trebui sa fie vazute actele de un avocat.Asa riscam sa ne dam cu presupusul si sa gresim.
buna ziua!
ati incheiat un contract cu banca in care dvs sunteti imprumutat si fostul sot este codebitor?
ideea este ca pentru "a-l putea scoate" din contractul de credit va trebuie acordul bancii creditoare.
trebuie facut act aditional la acest contract.
Da, el este codebitor.
Da asta stiu,am vorbit la banca,dar vreau sa-mi schimb buletinul mai intii.

De ce insista cu asemenea vehementa aceasta avocata la scoaterea lui din contractul cu banca,atita timp cit judecatoarea i-a spus data trecuta ca dinsa nu ma poate obliga legal in nici un fel sa il scot din acte,asta raminind la latitudinea si aprecierea mea? Poate sa-mi faca ceva?
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
vicar, utilizator
buna ziua!
este la latitudinea bancii creditoare!
daca dvs singura indeplnniti conditiile cerute de banca atuci veti face act aditional si veti ramane doar dvs imprumutata.
daca nu indepliniti aceste conditii, atunci banca va poate cere sa aduceti garantiile solicitate.
buna ziua
fostul vrea si bani din investitie si sa platiti si ratele? ce dragut..
cred ca nu poate pretinde mai mult de jumatate din banii care s-au platit la banca intr-un an si mai cred ca ar trebui sa faceti un drum la banca pana la proces, sa va informati despre consecintele acestei schimbari.
d-na av a fostului doreste, probabil, pt clientul ei numai drepturi, nu si obligatii

Alte discuții în legătură

Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Problema grava cu fosta sotie la vanzarea apartamentului Adina_Ghe Adina_Ghe Buna ziua! Prietenul meu are o problema destul de dificila cu fosta lui sotie, problema care ne vizeaza pe amandoi. Este despartit in fapt de fosta sotie din ... (vezi toată discuția)
Partaj la multi ani dupa divort, posibilitate executare silita ioanasafta ioanasafta Buna ziua .am si eu o rugaminte vreau sa stiu cateva detalii despre partaj si problemele pe care le am . Eu si fostul meu sot am divortat in anul 2009 ,la ... (vezi toată discuția)