avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa fara autorizatie de constructie

Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie: tatal meu a construit casa (a extins cu cateva camere) in care locuiesc prin anul 2000, dar fara autorizatie de constructie. Eu, in anul 2014 am mai construit inca o camera, tot fara autorizatie. Cum pot intra in legalitate? Am inteles ca ma ajuta legea 7/2020. Voi primi amenda de la primarie sau fapta s-a prescris (am citit in legea 50/1991, art 31 care spune ca s-ar prescrie in 3 ani de la data savarsitrii faptei)?
As avea nevoie de ajutor cu toti pasii pe care ii am de parcurs pentru a intra in legalitate.
Mentionez ca tatal meu a decedat in 2012, am facut intre timp succesiunea dar nu si partajul, deci in prezent suntem 3 coproprietari.
Multumesc aniticipat!
Cel mai recent răspuns: adm_catalin , utilizator 18:59, 30 Ianuarie 2020
Am omis sa spun ca sunt dispus sa platesc pentru informatii. Multumesc
Poate ma puteti indruma catre cineva de specialitate care sa ma ajute, evident contra cost. Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate constructie balcon din 1996 ad75ria ad75ria In anul 1997 am achizitionat un apartament situat la parter, apartament care are un balcon construit de vechiul proprietar.In 1996 constructia a inceput fara ... (vezi toată discuția)
Balcon construit anterior aparitiei legii nr. 50/1991 selira selira am cumparat un apartament de la raedpp in anul 1992, care avea construit in mod ilegal un balcon inca din anul 1987. pe ctr de vanzare -cumparare nu apare ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate autorizatie construire ion_raluca ion_raluca Buna ziua, am avut o casa batraneasca pe care am demolat-o si in locul ei am construit alta in mai putin de 6 luni fara a obtine autorizatie de construire. ... (vezi toată discuția)