avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori in caz de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori in caz de deces

Buna ziua,

Detin mai multe imobile si sunt necasatorita si fara copiii. Doresc sa stiu in caz de deces cui ii vor revenii bunurile?Mentionez ca ambii parinti sunt in viata. Si totodata doresc sa stiu daca imi recomandati sa fac testament in situatia data.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:22, 28 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
parintii va vor mosteni, legal, nu e nevoie de testament. Daca parintii nu vor mai fi in viata la data decesului dvs, mostenirea o va culege statul.
Poate vreti ca in lipsa parintilor sa lasati altcuiva si atunci, ar trebui sa lasati un testament.
Buna ziua,
Daca la data decesului nu aveti copii si sot atunci mostenirea va fi culeasa de:
- parinti si frati
- doar parinti
- doar frati
- STAT daca nu aveti alti mostenitori sau daca nu intocmiti un testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuplu decedat fără urmași. cine are dreptul la moștenire? liliana.rr28@yahoo.com liliana.rr28@yahoo.com Un unchi și soția ambi decedați fara copii dar unchi cu frați în viață doar unu are dreptul fratele în viață sau și copii frățiilor morți? (vezi toată discuția)
Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)