avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... scontare si factoring ajtor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

scontare si factoring ajtor

Salut , scontarea sau factoring cum se produc?Imi puteti da cateva exemple sa inteleg ?
Eu m-am gandit asa X are un contract cu Y de prestari servicii (plata se face in fiecare data de 25 a fiecarei luni pe o perioada de un an de zile) X incheie cu BANCA Z un contract de scontare(sau factoring). Eu inteleg urmatoarele , Banca ii va plati mai repede lui X banii iar banca va incasa banii de la Y . Asa este? sau am gresit eu? M-am uitat si pe internet dar nu inteleg :(

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,in urmatoarea situatie x srl a incheiat un contract ... goldstar9 goldstar9 Buna ziua ,in urmatoarea situatie X srl a incheiat un contract de antrepriza cu Y pentru ai construii casa. Y a luat credit de la banca pentru a putea construi ... (vezi toată discuția)
Factoring mari.a mari.a Va rog, am nevoie de ajutor ... Am incheiat un contract de factoring cu o banca - am cesionat catre ei facturi de la unul dintre clientii nostrii - si in luna ... (vezi toată discuția)
Transporturi rutiere - studiu de caz kutuabe kutuabe Firma X = proprietar leasing Firma Y = utilizator leasing cu drept de subinchiriere-INTERMEDIAR Firma Z = transportator ,prestator ... (vezi toată discuția)