avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Transporturi rutiere - studiu de caz
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Transporturi rutiere - studiu de caz

Firma X = proprietar leasing
Firma Y = utilizator leasing cu drept de subinchiriere-INTERMEDIAR
Firma Z = transportator ,prestator servicii-EXECUTANT

1.In aceasta "ecuatie",cui revine obligativitatea de a solicita copia conforma a unui bun in leasing,tinand cont de legislatia in vigoare si de urmatoarele date:

-lipsa unui contract de inchiriere ,pe perioada de min 3ani,vizat de Finante ,ci doar existenta unui contract de prestari servicii de transport (incheiat intre Y si Z),in care sunt stipulate obligatiile ce-i revin lui Z,printre care nu si cea de a solicita copia conforma(nici nu ar avea cum....actele de identitate ale bunului in leasing ,le detine Y)

2.Lipsa contractului de subinchirire ,vizat de Finante ,influenteaza cumva obligatiile lui Z fata de Y?....in ce masura?...deoarece Z are de incasat o suma de bani ce i se cuvin din prestari servicii catre Y si in acelasi timp vrea sa si predea bunul in leasing....Z solicita sa i se restituie suma cuvenita,deoarece trebuie facute plati catre furnizori,mai ales k sunt lasate file CEC,iar Y solicita predarea bunului in leasing....#-o....
















Cel mai recent răspuns: kutuabe , utilizator 21:42, 11 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subinchiriere leasing auto MLauraM MLauraM Ma confrunt cu urmatoarea problema : Am subinchiriat un atoturism pe firma, de la o societate de “Intermedieri in comertul cu masini, echipamente ... (vezi toată discuția)
Bun confiscat Mari2018 Mari2018 Buna ziua!O societate X proprietara a unei clădiri are încheiat un contract de comodat cu o alta societate Y.Societatea Y (având drept prevazut in ... (vezi toată discuția)
Dilema julien_slbz julien_slbz O firma ( X ) organizeaza licitatie publica ( in bz OUG 34 ) pt achizitie vehicul in sistem leasing.... Castiga un participant ( Y ) care in oferta finaciara ... (vezi toată discuția)