avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,

Bunica mea locuieste in Italia cu parintii mei.
Doreste sa faca un testament prin care sa lase casa si terenul din Romania mamei mele apoi mie.
Nu se poate deplasa in tara,astfel ca avem nevoie de un sfat.
Care este procedura? Dorim sa mergem la notar cu acest testament pentru a nu fi atacat ulterior.
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:02, 31 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine ar fi sa va faca un act din timpul vietii. O varianta ar fi un contact de donatie.
In acest sens, poate imputernici printr-o procura speciala (intocmita numai la Consulat) pe alta persoana din tara sa doneze imobilul mamei dvs.
Testamentul nu este act de proprietate, astfel incat va trebui dezbatuta succesiunea, iar daca bunica la data decesului va avea domiciliul in Italia, va trebui dezbatuta mostenirea acolo. Ceea ce va fi complicat, dar fiind ca exista bunuri in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)