avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sef serviciu extern SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sef serviciu extern SSM

Buna ziua,
Va solicit sprijinul pentru urmatoarea situatie: Am infintat de curand un SRL. cod CAEN 7490 si urmeaza sa depun dosarul spre comisia de abilitare serviciu extern de prevenire si protectie, dar am o nelamurire daca sunt admistratorul acestui SRL si voi fii conducatorul serviiului extern de prevenire si protectie mai trebuie sa am si contract individual de munca? Mai pot mentiona ca in momentul de fata sunt salariat la o societate privata in functia de Expert SSM .
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:36, 4 Februarie 2020
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 37 (1) In vederea abilitarii pentru activitatile de prevenire si protectie prevazute la art. 15, solicitantii vor transmite un dosar care va cuprinde urmatoarele documente:
i) copii ale deciziei de numire si contractului individual de munca, pe perioada nedeterminata, pentru conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie.
Normele metodologice spun ca trebuie sa aveti CIM.
Codul muncii nu interzice sa aveti mai multe CIM.
Contractul de munca poate fi part timp cu 2 ore/zi? Multumesc aticipat pentru raspuns.
Da. Contractul poate fi part-time cu 2 ore/zi.
Multumesc frumos!

Dana Gelea a scris:

Da. Contractul poate fi part-time cu 2 ore/zi.

CIM din cadrul SEPP trebuie sa fie cu norma intreaga. ITM nu accepta CIM cu timp partial in acest caz.
Este in logica lucurilor - daca detineti responsabilitatea unui SEPP sa fiti prezent permanent in cadrul acestuia si in special daca sunteti singurul administrator al firmei respective.
Masura luata de ITM are in vedere
-art. 32 (4) Incepand cu data de 1 iulie 2011, o persoana poate sa ocupe functia de conducator la un singur serviciu extern de prevenire si protectie.
Anterior datei de 01.07.2011 se putea abuza existand posibilitatea infiintarii mai multor SEPP de catre aceeasi persoana avand in fiecare CIM cu timp partial tocmai pentru a indeplini conditile de la art. 37 al.(1) lit.i)

Alte discuții în legătură

Conducator serviciu extern de prevenire si protectie Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, Va solicit sprijinul pentru urmatoarea situatie: Am infintat de curand un I.I. cod CAEN 7490 si urmeaza sa depun dosarul spre comisia de ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm Maria Carla Maria Carla Bună ziua, Menționez ca sunt în creștere copil și urmează sa încep munca în octombrie 2020. Sunt angajata la o firma de consultanță în ... (vezi toată discuția)
Contract sef serviciu extern ssm Florentina34 Florentina34 Sunt sef serviciu extern ssm si pana acum am avut contract full time. Acum am la alta societate corect full time si doresc sa il reduc pe cel de la serviciul ... (vezi toată discuția)