avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act neatacabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act neatacabil

Buna ziua! Doresc sa achiziționez un apartament pe numele meu,ce act nu poate fi atacat de către concubin si fratele meu? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:21, 4 Februarie 2020
buna ziua,
Contractul de vanzare-cumparare sa fie doar pe numele dvs. si banii pe apartament sa fie virati tot dintr-un cont al dvs.
Ar trebui sa fie suficient.
Oricum, de ce ar dori sa " atace" acel act concubinul sau fratele dvs.?
Poate nu m- am exprimat corect,nu vreau sa il împart cu nimeni ,nici dupa căsătorie,sa fie un bun al meu!
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
elly80, utilizator
Pai daca il cumparati numai dvs , de ce sa fie in pericol sa il impartiti cu cineva ?
Veti fi unic proprietar..
de ce va e frica de frate, il cumparati de la parinti? Le dati si bani ?
Si orice bun cumparat inainte de casatorie este bun propriu si nu o sa intre la "imparteala" in caz de divort...
La fel si bunurile mostenite in timpul casatoriei.
Si concubinajul nu este recunoscut legal la noi in tara, deci nu are cum sa ceara 'ceva" in caz ca va despartiti...cum ar fi cazul sotului, care poate solicita partajul in caz de divort si bunul a fost cumparat in timpul casatoriei.
Îl cumpăr eu cu banii mei,deși traiesc in concubinaj ,banii sunt ai mei dar l-am trecut pe tata titular pe cont ,ma gândeam sa il cumpăr pe numele tatălui ca sa nu îl împart cu nimeni
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
elly80, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre partaj (urgent) Inginerul9 Inginerul9 Buna ziua, Sunt casatorit de 3 ani de zile si urmeaza din pacate divortul (nu am sa expun motivele) si partajul. Situatia mea: Inainte de casatorie am avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire anca_nicoleta anca_nicoleta Buna ziua!Prietenului meu i-a murit tatal in 2001 , mama lui traieste in concubinaj cu un barbat de aproximativ 9 ani si are mutatie in apartamentul lor ... (vezi toată discuția)