avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venit din chirie pe perioada indemnizatiei crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venit din chirie pe perioada indemnizatiei crestere copil

Buna ziua,
Pot obtine venituri dintr-un contract de închiriere a unui apartament,pe perioada indemnizatiei de crestere copil, mai mari decat 5x1250 lei / an (suma maxima reglementata prin lege pentru femeile in ccc?Sau mi se suspenda indemnizatia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 4 Februarie 2020
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

Cred ca mai bine intrebati la AJPIS/ANPIS, intrucat legea nu distinge referitor la categoriile de venituri care se pot realiza pe durata CCC , ci mentioneaza doar cuantumul maxim al acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din pariuri sportive pe parcursul celor 2 ani de concediu ingrijire copil Ahile05 Ahile05 Buna ziua. Imi puteti spuneva rog frumos daca veniturile obtinute din pariuri sportive pe parcursul celor 2 ani de concediu crestere copil duc la pierderea ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de îngrijire copil Di1980 Di1980 Bună ziua!Este permis sa vand o casă ( mostenire de la bunica) in perioada in care beneficiez de indemnizația de ingrijire copil de la stat? Cu alte ... (vezi toată discuția)
Pfa! Corina271 Corina271 Buna ziua,cum îmi fac PFA pe persoana fizica? Care sunt pașii,adica ce trebuie sa plătesc,ce taxe sunt? (vezi toată discuția)