avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa

As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pt cumpararea unei case in conditiile in care casa este o mostenire iar mostenitorul nu are actele aduse la zi si doreste sa rezolve la notariat ca apoi sa vanda proprietatea scazand din suma ceruta pe casa cheltuielile notarului ?
Dupa ce mergeti impreuna cu mostenitorul la un notar public si va asigurati si dvs ca acesta este intr-adevar mostenitor (si singurul mostenitor), incheiati cu acesta o promisiune de vanzare conform careia ii achitati in avans, din pretul vanzarii, suma necesara dezbaterii succesiunii (si intabularii imobilului, daca este cazul).
Verificati atent titlul de proprietate.

Este adevarat ca poate fi incheiat un antecontract de vanzare-cumparare, pentru un bun pentru care s-ar realiza dezbaterea succesorala in viitor.

Insa aceasta conditie trebuie realizata, anume dezbaterea succesorala, intrucat prin aceasta procedura sunt stabilite urmatoarele aspecte :

-cota-parte din dreptul de proprietate.
-bunurile cuprinse in masa succesorala.
- calitatea de succesor.



Daca sunt realizate toate demersurile, anume dezbaterea succesorala, exista cadastru, intabulare, poate opera transferul dreptului de proprietate.

Pentru a evita un eventual litigiu, va sugerez sa asteptati pana este realizata dezbaterea succesorala, respectiv pana sunt realizate masuratorile cadastrale si intabularea.

In acest mod, veti putea perfecta rapid actul de vanzare-cumparare, fara a astepta dumneavoastra alte formalitati.

In fata notarului public, puteti fi asistat de un avocat.

Succes.


Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată avans casă cu chitanță de mână și cu martori: se poate răzgândi moștenitorul după ce dezbate succesiunea? GAB2 GAB2 Buna dimineața,anul acesta am cumpărat o casa de la un moștenitor,insa pentru ca nu există succesiune in urma defunctului am fost nevoiți sa ii dam o ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua. Se poate face o promisiune de vanzare pe un teren aflat la masa succesorala, inainte sa se dezbata succesiunea? (vezi toată discuția)
Cumparator imobil stanceni stanceni as dori sa stiu care este procedura cea mai buna pt a putea cumpara un teren asupra caruia nu a fost inca dezbatuta mostenirea. Exista posibilitatea ca odata ... (vezi toată discuția)