avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare

Buna ziua ,
as avea o intrebare referitoare la intabularea unei case . Concret, am construit un imobil - casa familiala- in baza unei autorizatii de construire . Aceasta a fost obtinuta in anul 2007, Executia constructiei s-a intins pe durata mai multor ani, astfel ca termenul de finalizare prevazut in autorizatie a fost depasit . In afara de asta , proiectul initial nu a fost in intregime respectat in sensul ca a fost construita si o mansarda. Mentionez ca nu s-a facut , evident, receptia lucrarii.
Iar intrebarea este , in conditiile actuale prevazute de lege, daca poate fi intabulat imobilul respectiv si in ce conditii.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 21:54, 9 Februarie 2020
Veti primi o amenda pentru nerespectarea autorizatiei, si va trebui sa va faceti proiectul din nou platind toate avizele. Daca constructia facuta nu poate fi incadrata in termenii pot/cut/plan urbanistic, primaria va poate solicita demolarea mansardei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa renovez casa finu31 finu31 Buna,as vrea sa imi renovez casa si sa ridic o mansarda.De ce documente as avea nevoie?Imi trebuie un plan sau pot sa fac eu totul?multumesc! (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie SMART STAFF CONSULTING SRL SMART STAFF CONSULTING SRL Detin un teren concesionat de la primarie in 2004, cumparat ulterior in 2006. Pe acest teren mi s-au emis 2 certificate de urbanism pentru constructie: unul in ... (vezi toată discuția)