avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare

Buna ziua ,
as avea o intrebare referitoare la intabularea unei case . Concret, am construit un imobil - casa familiala- in baza unei autorizatii de construire . Aceasta a fost obtinuta in anul 2007, Executia constructiei s-a intins pe durata mai multor ani, astfel ca termenul de finalizare prevazut in autorizatie a fost depasit . In afara de asta , proiectul initial nu a fost in intregime respectat in sensul ca a fost construita si o mansarda. Mentionez ca nu s-a facut , evident, receptia lucrarii.
Iar intrebarea este , in conditiile actuale prevazute de lege, daca poate fi intabulat imobilul respectiv si in ce conditii.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 21:54, 9 Februarie 2020
Veti primi o amenda pentru nerespectarea autorizatiei, si va trebui sa va faceti proiectul din nou platind toate avizele. Daca constructia facuta nu poate fi incadrata in termenii pot/cut/plan urbanistic, primaria va poate solicita demolarea mansardei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa renovez casa finu31 finu31 Buna,as vrea sa imi renovez casa si sa ridic o mansarda.De ce documente as avea nevoie?Imi trebuie un plan sau pot sa fac eu totul?multumesc! (vezi toată discuția)
Este necesar acordul vecinilor pentru constructia unei mansarde? dorel_craciun dorel_craciun Buna ziua! Ma numesc Craciun Dorel si vreau sa intreb si eu cateva lucruri despre construirea unei mansarde: 1. Este nevoie de acordul vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)