avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu verde langa condominium
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu verde langa condominium

Buna ziua. Direct la subiect. Am apartament la parterul unui bloc. Toate apartamentele deasupra mea prezinta balcon. As dori sa imi fac si eu unul. Exista un spatiu de beton sub acele balcoane, dar cand am scris o cerere pentru a verifica situatia juridica a terenului cei de la primarie mi-au scris ca este ""Spatiu verde langa condominium"". Din cate stiu nu prea ai voie sa construiesti ceva fara acordul primariei. Intrebarea mea este cum si unde pot obtine acest acord.
Apartament sector 3
De specificat ca ulterior apartamentul va fi folosit pe post de cabinet stomatologic.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:02, 13 Februarie 2020
Terenul din jurul condominiilor poate avea stutut privat sau apartine domeniului public
Pentru a putea utiliza si modifica domeniul public este necesar sa obtineti proiect tehnic,autorizatie de construire de la primaria teritoriala,acord asociatie de proprietari pentru schimbarea destinatiei spatiului,acord vecini
multumesc pentru raspuns. Din cate stiu autorizatia de constructie se obtine in urma depunerii pentru certificatul de urbanism iar planul tehnic este inclus si trebuie efectuat de un arhitect cand se depun actele pentru urbanism.
Un arhitect ma sfatuit sa merg la primarie pentru a obtine un acord ca pot sa construiesc pe aceast teritoriu.
Intrebarea mea este cum pot sa obtin acest acord?
Vă trebuie acordul asociației de proprietari fiindcă 0,80 m de la fundație este proprietatea as. și acordul vecinilor ca care vă invecinați .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului ... Claudiu Smarandache Claudiu Smarandache Buna ziua! Doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului in sectorul 4,București. Am obținut certificatul de urbanism. Întrebarea mea este cum pot ... (vezi toată discuția)
Balcon sub balcon natasa13 natasa13 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 et., la parter, iar parterul nu este prevazut cu balcon. Daca doresc sa construiesc unul la fel ca cele existente, nici ... (vezi toată discuția)