avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri in CCC

Buna seara. Sunt in ccc pana in august si mi-am reluat activitatea la pfa de pe 1.02.
1-Ce venituri maxime pot obtine pana in august?
2- Cum se face verificarea lor? (in conditiile in care o parte din an voi fi in ccc, o parte voi reveni la munca, iar plafonul de 6250 ron e pe anul calendaristic).
3- Daca imi mut activitatea si imi infiintez srl mai am pragul de 6250?
4- Pentru reluarea activitatii doar pe PFA (nu si norma de baza) ar trebui sa depun ceva la Ajpis?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 10 Februarie 2020
6250 lei net /an calendaristic este suma ...

Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

Se verifica la ANAF situatia veniturilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt în concediu de creștere copil din 24.05.2021 ... Gabriela2624 Gabriela2624 Bună ziua, Sunt în concediu de creștere copil din 24.05.2021 si as vrea sa dau spre închiriere un apartament cu aproximstiv 1350 lei pe luna, dacă ... (vezi toată discuția)
In cic pot incasa si indemnizatie din venituri pfa si dividende de pe firma unde sunt administrator? roxana.a.g roxana.a.g In CIC pot incasa si indemnizatie din venituri PFA si dividende de pe firma unde sunt administrator? (vezi toată discuția)
Venituri din salarii in cic alinutz182000 alinutz182000 1. Buna, va rog sa îmi spune-ți dacă pot realiza venituri din SALARII in urma unui CIM la o alta firma pe perioada cât sunt in CCC a.i. sa îmi păstrez ... (vezi toată discuția)