avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plati datorii catre ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plati datorii catre ANAF

Buna ziua,
probabil stiti deja de popririle pe care ANAF le tot pune pe conturile PFA in ultima vreme. In ultima vreme, vuieste internetul.
As dori sa cer un sfat, sper sa ma poata indruma cineva sa pot rezolva cumva dilema asta:
Sunt PFA din 2005. Din primul an am depus declaratii, am platit, mi s-a recalculat, am primit banii inapoi, iar s-a recalculat, iar a trebuit sa platesc… si tot asa….
Dupa ce m-am mutat din orasul in care sunt inregistrata la ANAF (nu mai sunt in RO), totul a devenit un cosmar. Se tot recalculeaza din urma si mai mereu sunt scoasa datoare, nici nu apuc sa platesc, ca apar noi penalizari etc.
Din 2018 am SPV si incerc sa tin situatia sub control… dar nici asa nu se poate.
Am depus declaratiile la timp, anul trecut chiar mi s-a spus – iarasi – ca am niste bani de primit inapoi – dupa care nu am mai auzit nimic de la ei. Pana saptamana trecuta, cand am primit o somatie de plata, care face referire la un document care NU EXISTA IN SPV. M-am uitat de un million de ori. Documentul respectiv ar fi trebuit sa fie incarcat pe 29.10, dar NU EXISTA.
De teama sa nu imi puna poprire pe cont (ca auzisem de la alti colegi ca este “epidemie” de popriri), am platit o parte din suma, sa vada ca am bunavointa. Nu am putut plati toata suma, e mai mare decat venitul meu mediu lunar.
Azi dimineata am primit in SPV un document nou, prin care sunt anuntata ca mi s-au pus penalizari de aproape 1.000 ron.
In ritmul asta, nu mai apuc sa termin niciodata sa platesc impozitul si penalizarile.
Ce as putea sa fac in sensul acesta?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Salut, pe 2018 - pfa căruia nu i-am depus declarația de venit. ... Maria.pintea91@yahoo.com Maria.pintea91@yahoo.com Salut, Pe 2018 - PFA căruia nu i-am depus declarația de venit. Am primit estimate din oficiu- platit, CAS- plătit, dobânzi și penalizări -platit, ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pentru "diferente impozit anual de regularizat" din 2008 si 2009, necomunicate anterior cloghin cloghin Stimata comunitate avocatnet, Am nevoie de o mana de ajutor pentru urmatoarea situatie: am primit azi (pe SPV) o instiintare de la ANAF privind infiintarea ... (vezi toată discuția)
Debite anaf si casa de sanatate LucianaMoisoiu LucianaMoisoiu Buna ziua, Am o problema cu o poprire infiintata de ANAF, insa mai intai as vrea sa detaliez contextul: - in luna mai am primit instiintare de poprire ... (vezi toată discuția)