avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ! Este corect sa mi se retina toată suma odată la o poprire ! ING BANK așa procedează . Daca are cineva un paragraf de lege cu procentul reținerilor pe pensie !
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:59, 12 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 729 Cod Procedură Civilă:

(1) Salariile și alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum și alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este plafonat ? ContSters382135 ContSters382135 Daca un debitor are 500 lei / luna suma ce provine din pensie de boala , mai poate fi executat silit pentru recuperare datorie ? (vezi toată discuția)
Cat se poate popri din pensie? cretu49 cretu49 Un pensionar in anul 2016 are o pensie de 506 lei si retineri de 94 de lei. Din data de 1 Mai salariul minim va fi de 1250 lei. Cati bani va lua pensionarul ... (vezi toată discuția)
Daca nu mai sunt proprietarul imobilului,si nu am nici alt imobil prop.personala,cum se face executare silita? Ghitescu Alexandru Ghitescu Alexandru Am mai multe împrumuturi la IFN si bănci,am un venit doar din pensie,nu mai dețin nici un imobil prop.personala,cum se face executarea silita? (vezi toată discuția)