avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reprezentant legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reprezentant legal

pentru scutirea de la impozitul pe casa, teren, (conf. lege nr.111/2018) reprezentantul legal al persoanei (adulte) cu handicap , in calitate de proprietar, are dreptul la scutirea de impozit, in perioada in care au in ingrijire, supraveghere și intretinere persoana cu handicap grav, accentuat. In certificatul de handicap scrie ”cu asistent personal” dar nu este nimeni angajat deci specificat un nume. Fiind vorba de fiica mea, cu aceeiasi adresa, (eu sunt proprietarul ), cum pot sa demonstrez ca sunt ”reprezentant legal” asa cum cere legea pentru scutirea de impozit?
Cel mai recent răspuns: stefan molea , utilizator 05:52, 15 Februarie 2020
Ar trebui să faceți demersuri în instanță pentru instituirea unui curator pentru fiica dvs. Adică să vă desemneze pe dvs. curator al fiicei dvs.
Dacă este cazul sau dacă fiica dvs. nu are discernământ, poate fi chiar pusă sub interdicție judecătorească.
Multumesc pentru raspus. Sa spun drept nu stiu ce presupune a fi curator. Fiica mea are discernamant, fiind si studenta la sociologie.
Ma gandam daca, avand specificat in certificatul de handicap ca are dreptul la asistent personal, (din ratiuni economice primaria refuzand sa ne mai angajeze pe noi parintii, ambii pensionari), ar fi oare posibil ca DGASPC sa dea o hartie de certificare ca sunt reprezentantul ei legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanelor incadrate in grad de handicap machita machita Baiatul unei cunostinte are pensie de handicap {are o scurtare la un picior de aprox.2 cm},de ce anume poate beneficia in societate?[scutire taxe la ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre curator si reprezentant legal al unui adult cu handicap grav? animarsrl animarsrl Buna ziua, va rog sa mi spuneti si mie daca reprezentantul legal al unui adult cu handicap grav este tot una cu notiunea de curator al adultului cu handicap ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sau nu? AndreeaIB AndreeaIB Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: fetita mea in varsta de 4 ani are hipotiroidism, mixedem congenital, descoperit la 3 luni; este inregistrata la ... (vezi toată discuția)