avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum scapam de un vecin schizofrenic cu acte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum scapam de un vecin schizofrenic cu acte

De curand am cumparat un apartament si ne.am apucat de renovat. Am aflat ca deasupra noastra sta o doamna schizofrenica cu acte si il are ca insotitor pe fiul ei care nici el nu este prea lucid. Ideea este ca femeie tipa, urla, ne injura, trocane, bocane de ne sperie copilul, iese inclusuv pe scara si face scandal. Ne injurasi ne tot inunda, noi fiind deja in renovare ne.a inundat de doua ori. Cui ne adresam? Cum facem sa o interneze sau habar nu am, sa scapam de ea? Abia ne.am mutat si am investit bani in apartament asa ca nu ne putem muta din nou.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:50, 14 Februarie 2020
Sunt probleme distincte comportamentul si inundatia
Avand in vedere ca ambii vecini prezinta anumite afectiuni,pentru inceput sesizati oficial autoritatea pentru protectia copilului care detine departament specializat pentru verificarea sesizarilor similare situatiei dv concomitent si serviciul specializat din prinaria teritoriala
Nu am specificat ca inundatiile au fost produse intentionat. Noi cand am renovat am scht tot inclusiv tevile comune pt apa. Fiecare apartam are o usita de acces la aceste tevi si femeia turna apa cu ligheanul pe acolo. Am vb sa ii facem reclamatie la politie dar ni s.a spus ca i se da amenda fiului ei pt ca este apartinator pt tulburarea linstii si atat. Si ea in continuare imi terorizeaza copilul....
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
CdnM, utilizator
Ba cred ca nu-i strica niste amenzi...o sa plateasca una,doua, apoi va fi supravegheata mai bine!
Nu degeaba a vandut fostul proprietar ap. a știut ce a știut.
Referitor la amenzi dacă merge in Instanță și dovedște că are problemele ei acele amenzi se anulează , din păcate așa cum avem in bloc tot felu de handicapați trebuie să-i suportăm fiindcă legea nu spune că aceste persone că aceste persoane trebuie să fie amendate .
BEN46 a scris:

Nu degeaba a vandut fostul proprietar ap. a știut ce a știut.
Referitor la amenzi dacă merge in Instanță și dovedște că are problemele ei acele amenzi se anulează , din păcate așa cum avem in bloc tot felu de handicapați trebuie să-i suportăm fiindcă legea nu spune că aceste persone că aceste persoane trebuie să fie amendate .

Tocmai pt ca are probleme psihice amenda se da celui care il are in grija, insa valoare este infima...ideea este ca aceasta doamna rep un pericol pt ceilalti locatari( poate sa inunde, sa dea foc, iese pe scara si face scandal, te pomenesti oricand ca arunca cu ceva in oameni pe scara sau de la balcon/geam) Si mi se pare aiurea ca statul nu ne protejeaza de astfel de oameni.... Ma gandeam ca se poate reclama undeva sa o bage intr.o comisie de sanatate si sa o interneze la un spital de specialitate sau azil...asa se face in tarile civilizate cu legi normale pt oameni normali....
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
CdnM, utilizator

Alte discuții în legătură

Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecinul de la etajul superior bozzzan bozzzan Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Vecinul de deasupra nu locuieste in imobil (lucreaza intr-o tara straina) si vine ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de curand am achizitionat un apartament. toate frumoase ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, De curand am achizitionat un apartament. Toate frumoase pana am inceput renovarile. Problema este urmatoarea, la fiecare zgomot ne trezim cu ... (vezi toată discuția)