avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari RCA

Va rog sa imi spuneti daca o persoana pensionata de invaliditate gr.III poate sa faca asigurari RCA,deci daca poate sa incheie un contract de agent?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 09:51, 10 Decembrie 2009
berar.george a scris:

Va rog sa imi spuneti daca o persoana pensionata de invaliditate gr.III poate sa faca asigurari RCA,deci daca poate sa incheie un contract de agent?
Multumesc

Acest contract este de natura comerciala si aveti dreptul sa-l incheiati, daca societatea de asigurare va accepta. Mai sunt niste conditii de studii, dar nu de netrecut.

Succes!
Ordin CSA 10/2007 stabileste urmatoarele cerinte pentru a fi agent:
Art. 10. - (1) În vederea înscrierii ca agent de asigurare, persoana fizic trebuie sa îndeplineasca
urmatoarele conditii:
a) sa detina din partea unui asigurator o autorizatie valabila de a actiona în numele acestuia, denumita în Legea nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, contract de agent;
b) sa nu aiba cazier judiciar pentru infractiuni contra patrimoniului sau pentru infractiuni prevazute de legislatia financiar-fiscala;
c) sa aiba un contract de asigurare de raspundere civila profesionala în vigoare, a carui valoare sa fie de 1.500 euro/eveniment si 3.000 euro suma agregata pe an, fara franciza;
d) sa îndeplineasca cerintele legale în vigoare privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea în legatura cu gestionarea bunurilor operatorilor economici, autoritatilor sau institutiilor;
e) sa se bucure de o buna reputatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent asigurari simomagda simomagda In baza carei legi se incheie un contract de colaborare cu o societate de asigurare ? Trebuie sa te inregistrezi ca persoana fizica autorizata la Registrul ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am 18 ani ca sa devin agent de asigurari? edigta2 edigta2 Trebuie sa am 18 ani sau diploma de bac pentru a deveni ag de asigurari? Persoana fizica. (vezi toată discuția)
Acte necesare csa normand_imobiliar@yahoo.fr normand_imobiliar@yahoo.fr buna , vreau sa deschid o firma de brokeraj ,ce acte as-i avea nevoie sa depun la comisiea de supraveghere a asigurarilor (C.S.A) (vezi toată discuția)