avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comportamentul unui administrator de bloc fata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comportamentul unui administrator de bloc fata de proprietari

Va rog mult ce atitudine sa iau fata de un comportament urat al administratorului?Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma ajutati intr-o problema pe care o sa o detaliez si anume : cu aproximativ 10 ani in urma, administratorul blocului in care locuiesc a venit cu ideea ca fiecare proprietar sa-si monteze contuor de gaze individual in afara apartamentului lucru care nu era obligatoriu.Doar cativa proprietari care si-au permis financiar, in perioada aceia, si-au montat, iar altii proprietari nu si-au permis financiar printre care si eu care aveam pe vremea aceea o pensie foarte mica pe caz de boala.Precizez ca niciodata nu au fost probleme cu gazele. Prin 2016 administratorul s-a mutat din bloc fiind inlocuit de un altul.Acest nou administrator a venit cu alte "idei" noi...adica, sa se schimbe apometrele si repartitoarele din toate apartamentele, acestea functionand perfect, bineinteles la niste preturi foarte mari, ca de exemplu un apometru la magazin costand 65 lei bucata,el, incasand in jur de 120 lei/bucata. Toanele administratorului au afectat foarte mult buzunarele proprietarilor! Tot in acea perioada administratorul a venit cu ideea sa se monteze senzori si electrovalve la aragaz, tot cu o firma gasita de el, la niste preturi iesite din comun.Montajul unui senzor de gaze plus electrovalva fiind in jur de 380-390lei oficial cu montaj cu tot, iar,administratorul a afisat pe geamul usii de la intrarea in bloc costuri separate adica, senzorul de gaze 400 si ceva si montajul separat de aproximativ 300 si ceva de lei, DECI, un pret aproape dublu fata de pretul oficial. Saptamana trecuta a venit cu "ideea" ca proprietarii care nu si-au permis financiar sa-si puna contuare de gaze, spunandu-ne ca suntem obligati sa ne punem si noi, conditionandu-ne ca pana la sfarsitul lunii februarie aceste contuare sa fie montate spunandu-ne ca pretul montajului este de 2000 lei de apartament. Eu i-am spus ca suma este enorm de mare pt un apartament, si i-am mai spus ca am verificat ca pretul unui contoar de gaze este de intre 400-500lei.Pentru ca i-am spus pretul real,aratandu-i in acest fel ca "umfla"preturile foarte mult, dupa bunul lui plac, s-a infuriat foarte rau si a plecat.Eu, a 2a zi am dat telefon la Distrigaz si m-am interesat daca este obligatoriu sa-mi montez contoarul de gaze si acestia mi-au spus ca nu este obligatoriu, cu toate acestea eu, i-am rugat sa vina sa-mi instaleze senzorul si electrovalva respectiva la pretul oficial de 390 lei. Pentru ca nu a vazut contoarul la usa pe palier, administratorul a venit foarte iritat pt ca nu am "executat ordinul" lui.Eu i-am spus ca cei de la Distrigaz mi-au montat senzorul si electrovalva, i-am aratat Procesul Verbal de montaj,iar administratorul a inceput sa tipe, apoi sa urle neputandu-se controla, spunandu-mi ca trebuia sa-mi montez si contuarul de gaze situat pe palier langa usa. L-am rugat sa vorbeasca civilizat si calm, fara ca sa mai urle, dar a fost zadarnic. Mai mult a venit spre mine foarte aproape, amenintator facandu-ma tampita, am cautat sa-i spun sa inceteze cu jignirile si amenintarile, dar la fel a fost zadarnic neputand sa-l potolesc, disperarea lui fiind mare pt ca a vazut ca nu m-am lasat prostita de ai face "jocul"mizerabil...ca sa platesc asa cum isi dorea suma de 2000 lei.
Va rog foarte mult sa ma indrumati ce a-si putea sa fac in aceasta situatie!
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Alexxa777, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:12, 17 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amintiții d-lui adm . că nu este vătaful blocului el este un angajat și trebuie să facă cea ce dorește Asociația .
Președintele de bloc pare inexistent ?
Multumesc din tot sufletul pt raspunsul Dvs! Acest "domn" administrator a "prins" miscarea proprietarilor ca tot ce le spune el, acestora, ei "executa" fara comentarii.Niciun proprietar nu verifica nimic, nu comenteaza si de aceea administratorul se comporta cu ei de parca e proprietarul,patronul blocului si noi chiriasii lui, in gazda.Si fiindca ii "merge", normal ca profita foarte mult turband ca, eu, ca femeie am avut "curajul" sa-i spun direct,infruntandu-l, ceea ce nu a suportat...mai ales ca pierde niste bani fiindca eu m-am opus.Eu ca si ceilalti proprietari, care sunt precum oile, trebuia sa fiu supusa "ordinului" lui. Administratorul este un tip cam pana in 40 ani care nu prea stie ce e...munca! Prin comportamentului lui folosind violenta verbala si atitudinea, apropiindu-se de mine amenintator mai ca era in stare sa ma loveasca, abtinandu-se cu greu, a vrut sa ma intimideze, sincer va spun ca nu ma asteptam, nici la reactia acestuia fata de mine care sunt o persoana respectuoasa si nu-mi plac certurile,tipetele,urletele, si nu ma asteptam nici la faptul ca la asa urlete de proportii din partea acestui "domn", chiar, sa nu iasa niciun vecin din apartament sa vada ce se intampla...de parca, blocul nu ar fi fost locuit. Din pacate, mai locuiesc si pe acelasi palier cu acest administrator, chiar daca as vrea sa il ocolesc nu am cum. Sincer va spun ca nu am dormit toata noaptea din cauza a tot ce s-a intamplat, rasunandu-mi in minte, totul.Eu, inca, nu i-am spus Presedintelui blocului,in ce hal s-a purtat administratorul blocului cu mine, folosind violenta verbala, urat de tot, pt ca s-ar putea sa fie mana in mana. Mentionez ca mereu mi-am platit utilitatile la timp si nu am datorii de niciun fel, sunt o persoana corecta si de aceea nu suport smecheriile si profitorii!
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Alexxa777, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizare si functionarea asociatiilor de proprietari
Trebuie sa cunoasteti ca administratorul de imobil ,legal este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii in vigoare,hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu detine competenta sa dispuna de la sine putere executarea de interventii la partea comuna sau individuala de constructii si de instalatii din condominiu
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Hotararea inlocuirii aparatelor individuale de contorizat utilitati apartine exclusiv adunarii generale a proprietarilor
Presedintele si comitetul executiv al asociatiei de proprietari alesi prin vot de participantii la adunarea generala sunt factorii care in calitate de reprezentanti provizorii ai angajatorului=asociatia de proprietari impune clauze contractuale in raportul de munca si in fisa personala a angajatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie comuna gaze la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Dupa accidentul nefericit de la Colectiv, s-a modificat intreaga modalitate de a face revizia la instalatia comuna de gaze la bloc. Astfel, orice ... (vezi toată discuția)