avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmaș

Bună ziua. Sunt divorțată de 5 ani. Avem un copil de 9 ani. Săptămâna trecută a decedat fostul soț.
Ma interesează dacă are drept la pensie de urmaș copilul.
Menționez ca nu a primit niciodată pensie alimentară. Știu ca nu are legătură cu cea de urmaș,dar am precizat..
Daca are drept,ce demersuri si unde trebuie făcute. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: deduanca , utilizator 21:52, 17 Februarie 2020
Are copilul dreptul la pensie de urmaș. Mergeți la Casa de Pensii și depuneți dosarul.
.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Dapix, utilizator
Sa depun dosarul cu ce acte?
Am uitat sa precizez,dar cu foștii socrii nu am nici un fel de relație,nu am nici un act a fostului soț, decât o copie legalizata a certificatului de deces, cf de naștere a copilului,si sentința de divorț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces marianapohrib marianapohrib Buna ziua. Ma numesc Mariana si am un fiu de 22 de ani student am fost casatorita si am divortat fostul sot a decedat anul trecut. O verisoara a fostului sot a ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas vivians vivians la un an dupa decesul sotului (fostului sot pt. ca ma despartisem de el) mai pot solicita pensie de urmas pentru copil? am fost casatorita cu el 5 ani. (vezi toată discuția)
Cum oblig fostul sot la pensie alimentara? corinaid corinaid Buna ziua, VA ROG DIN SUFLET sa-mi dati un sfat sa stiu ce am de facut si unde s-o apuc. Ma numesc Corina D. si domiciliez in Ramnicu Valcea. In 2003 am ... (vezi toată discuția)