În baza art. 66 alin.1 lit.a,b,i Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi exercitarea dreptului de a conduce orice vehicul pentru care este necesar permisul de conducere, pe o perioadă de 3 ani.
În baza art. 65 alin.1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit.a,b,i Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi exercitarea dreptului de a conduce orice vehicul pentru care este necesar permisul de conducere. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii aplicate sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4(patru) ani, calculat conform art. 92 Cod penal, dispoziţie faţă de care pedeapsa accesorie stabilită prin prezenta sentinţă penală, anterior indicată, urmează a deveni executabilă doar în ipoteza revocării suspendării sub supraveghere şi a executării pedepsei principale a închisorii în regim de detenţie.
Dupa acesti 3 ani trebuie sa mai fac scoala de soferi sau dau direct examen? De asemenea pot pregati dosarul dinaintea implinirii termenului de 3 ani intrucat sa fiu programat la examen imediat dupa acea data? Daca da, de unde imi voi lua dosarul, de la politie?
Permis auto
Ionescumarius
Salutare!
In urma consumului de canabis la volan și deținere.. am o obținut o condamnare, nu amânarea aplicării pedepsei..
Îmi este destul de clar ... (vezi toată discuția)