avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost prins de politie cand fumam 0,3 de marihuana ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost prins de politie cand fumam 0,3 de marihuana cu un prieten .

Buna ziua ,astazi am fost prins de politie cum fumam un 0,3 de marihuana . Am incercat sa vorbim cu ei sa ne faca doar o mustrare verbala dar degeaba . Ne-au dus la sectie unde am facut toata procedura . Am scris un proces verbal si ne-au luat amprentele si pozele . Ne-am imprietenit chiar cu unu dintre politisti cu care am mers sa fumam o tigara cat timp colega lui scria procesele verbale . Este prima abatere . ce repercursiuni exista in aceasta experienta ? Am spus ca "paiul" era al amandurora . Avem cazier ? Sa ma astept la o citatie ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Chirita AdrianMadalin , utilizator 01:55, 23 Februarie 2020
Uzati de procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce va este imputata.

Pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/ 3, in cazul inchisorii, si cu 1/4 in cazul amenzii penale.

(marijuana este un drog de risc).

Se poate dispune renuntarea la urmarire penala, pe cale de ordonanta .

Se poate dispune o amenda penala.Aceasta reprezinta antecedent penal.


SECŢIUNEA a 3-a
Amenda

Art. 61

Stabilirea amenzii

(1) Amenda constă în suma de bani pe care condamnatul este obligat să o plătească statului.

(2) Cuantumul amenzii se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 de zile şi 400 de zile.

(3) Instanţa stabileşte numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei. Cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se stabileşte ţinând seama de situaţia materială a condamnatului şi de obligaţiile legale ale condamnatului faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa.

(4) Limitele speciale ale zilelor-amendă sunt cuprinse între:

a) 60 şi 180 de zile-amendă, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită numai pedeapsa amenzii;

b) 120 şi 240 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa mchisorii de cel mult doi ani;

c) 180 şi 300 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani.

(5) Dacă prin infracţiunea săvârşită s-a urmărit obţinerea unui folos patrimonial, iar pedeapsa prevăzută de lege este numai amenda ori instanţa optează pentru aplicarea acestei pedepse, limitele speciale ale zilelor-amendă se pot majora cu o treime.

(6) Fracţiile stabilite de lege pentru cauzele de atenuare sau agravare a pedepsei se aplică limitelor speciale ale zilelor-amendă prevăzute în alin. (4) şi alin. (5).
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Greseala ta este ca ai spus ca ai scris ca au fumat amandoi inculpatii. Intri la trafic de droguri asa. Modifica cand te cheama in fata procurorului si spune ca era numai pentru unul din voi si numai unul a fumat.
Intri pe detinere de droguri mai bine decat pe trafic de droguri. Pedepsele sunt mult mai mici. Cel mai probabil nu o sa patesti nimic asa.
Pe prima lege maxim te baga intr-un program de 9 luni pentru Combaterea Consumului de Droguri + NUP ( Neinceperea urmariri penale) daca nu ai antecedente.
Traficul de droguri = Vanzarea sau distribuirea ( adica nu e nevoie ca prietenul tau sa iti dea bani ci doar sa ii distribui substanta)
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2020
Chirita AdrianMadalin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins împreuna cu un prieten cu iarba Feuqar Feuqar Bună ziua, am fost în mașină cu un prieten iar la un control de rutina am fost percheziționat în urma acaruia asupra acestui prieten sa găsit un grinder ... (vezi toată discuția)
Inculpat pentru consum de droguri CipaNo CipaNo Buna ziua! Numele meu este Ciprian, in urma cu 6 luni am fost citat de către cei de la DIICOT pentru infracțiunea de de deținere și consum de droguri ... (vezi toată discuția)
Consum și deținerea de marijoana Din păcate Din păcate În urma cu 3 săptămâni am fost oprit pentru un,, control de rutina \'\' în urma unui test anti drog am fost dus la probele de urina unde mi au ieșit ... (vezi toată discuția)