avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire copiilor
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire copiilor

Buna ziua.Se poate pune sechestru pe imobilul unui copil de 18ani,daca parintii au popriri?Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ramqby , utilizator 12:07, 20 Februarie 2020
Cum a dobândit un copil de 18 ani o casă`? A câștigat bani, și a cumpărat-o`? Moștenire nu poate fi, dacă părinții trăiesc.

Dați mai multe detalii pentru a primi un răspuns corect.
Sunt multe aspecte.........

Teoretic, dacă copilul a scos credit din bancă, și a cumpărat o casă, nu poate fi executat silit pentru datoriile părinților săi.
Casa este cumparata de parinti,in rate de la persoana fizica.

Dapix a scris:

Cum a dobândit un copil de 18 ani o casă`? A câștigat bani, și a cumpărat-o`? Moștenire nu poate fi, dacă părinții trăiesc.

Dați mai multe detalii pentru a primi un răspuns corect.
Sunt multe aspecte.........

Teoretic, dacă copilul a scos credit din bancă, și a cumpărat o casă, nu poate fi executat silit pentru datoriile părinților săi.

Casa nu-i pusă ipotecă la credit`? Ați accesat credit imobiliar cu ipotecă, sau credit de nevoi personale`?
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2020
Dapix, utilizator
Credit de nevoi personale.Nu este credit ipotecar.

Dapix a scris:

Casa nu-i pusă ipotecă la credit`? Ați accesat credit imobiliar cu ipotecă, sau credit de nevoi personale`?

Casa dacă este cu contract de V/C pe numele copilului, nu poate fi sechestrată pentru datoriile părinților.
Dar depinde ce scrie în contractul încheiat la NOTAR.

Dacă este donație, și apare trecut acest aspect în contract, creditorul poate cere în instanță revocarea donației.

Dacă părțile din contract sunt copilul cumpărător și vânzătorul, casa nu poate fi pusă sub sechestru asigurator.

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un imobil sechestrat si ipotecat? nihil nihil Am instrituit sechestru asigurator prin intermediul instantei asupra unui imobil. Ulterior un imprumut a fost garantat cu acest imobil si a fost ipotecat. ... (vezi toată discuția)
Neachitare credite Sandu Dan Sandu Dan Buna,stau intr-un apartament cu credit ipotecar(pe numele meu) dar mai am si alte credite,daca nu am platit celelalte credite acele institutii au dreptul sa ma ... (vezi toată discuția)