avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli judecată

Daca procesul se desfasoara pe o perioada mai mare de un an, daca la proces au existat sa zicem un nr. 14 ședințe, pentru cheltuieli judecată deplasări cu propriul automobil, cum se procedează? Va trebui păstrate toate bonurile de achitare motorină si depuse pâna la terminarea dezbaterilor sau se poate depune ultimul bon de deplasare de la ultimul proces si se va calcula deplasarile efectuate (14 deplasari) inmultit cu valoarea pretului motorinei de pe bonul fiscal?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:43, 21 Februarie 2020
Buna ziua,
Se face un devis de calcul in functie de pretul platit pe motorina pentru fiecare termen in parte; se ataseaza bonurile fiscale de combustibil aferente fiecarui termen de judecata.
Si cum rămâne cu dobanda? Acum un an si ceva motorina era la 4,30 lei/litru, acum pretul unui litru a ajuns la 5,10 lei/litru. Daca s-ar face acel devis de calcul in functie de pretul platit pe motorina pentru fiecare termen in parte, de la primul termen si până în prezent (1 an și ceva), se constată că motorina a crescut cu 0,80 lei/litru.
Au existat termene când nu am alimentat în ziua când am avut termen (proces) pentru că mai aveam combustibil in rezervor, așa că nu dețin bonuri alimentare motorină pentru fiecare termen avut.

O altă cauză e cea cu bonuri pentru cheltuieli copy-listare, unele bonuri fiscale aveau tușul slab imprimentat pe bon, iar ulterior după un an și ceva, nu se mai vede nimic pe bonul fiscal. Aici cum ar trebui să se procedeze pentru recuperarea cheltuielilor de judecată?

Mai mult ca sigur nu o sa recuperați ,cheltuielile clare sunt onorariu avocat,expert,taxă de timbru.Pt restul anexati un deviz cu dovada cheltuielilor efectuate dar nu sta nimeni sa va calculeze dobânda sau sa isi bată capul prea mult.....
Domnule av. Niculescu, nu am fost sa introduc de fiecare dată motorina in ziua cand am avut termen proces, pentru ca nu era necesar fiindca mai aveam motorina in rezervor, deci nu am bonuri de achitare motorina pentru fiecare data cand am avut termen proces, dar am fost prezent la proces la fiecare termen, și in oare nu as putea să depun un bon achitare motorina din data ultimului termen (pronuntare) cu un devis, adica un calcul sume 1 litru motorina x km efectuați de la domiciliu pana la instanță x prezenta la termene proces, la care sa se calculeze valoarea motorinei de la ultimul termen?
Puteti sa încercați poate un judecător mai înțelegător va tine cont de argumentația dvs.Pe de altă parte se poate pune și problema cum faceti dovada deplasării la fiecare termen cu autoturismul și nu cu rata sau cu autostopul?Sunt judecători care pot pune și astfel problema,dvs încercați și vedeti solutia .Nu.stiu ce obiect are speta dvs si de ce credeti ca o sa câștigat 100%dar la cât de imprevizibile sunt soluțiile în ziua de azi cred ca e mai important sa va concentrati pe concluzii scrise argumentate și mai puțin pe cheltuieli.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri motorina cash jonny_6 jonny_6 Buna ziua!Imi puteti spune daca la o firma de transport marfuri se pot atasa la deconturile de deplasare bonuri de alimentare motorina achitate cu numerar care ... (vezi toată discuția)
Decontarea cheltuielilor de transport cu autoturism proprietate personala arimia arimia Ma intereseaza daca la intoarcerea din delegare in afara localitatii, la decontarea cheltuielilor de transport cu autoturism proprietate personala, persoana ... (vezi toată discuția)
Decontare transport auto - document justificativ anamariagroza anamariagroza buna ziua! pentru a putea deconta transport auto unui angajat care se deplaseaza cu autoturismul personal la o actiune in interes de serviciu, pe langa ... (vezi toată discuția)