avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Obligatia de a publica salariul pe declaratia de venit
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Obligatia de a publica salariul pe declaratia de venit

Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati cu o problema. Sotia mea lucreaza la stat si are obligatia sa dea declaratie pe venit. Pe langa salarul ei ar trebui sa scrie si pe salarul meu (eu nu lucrez la stat!). Nu mi se pare corect ca si pe salarul meu sa vada toata lumea (si nu din cauza ca am avea nu stiu ce salar mare si avere mare. Pur si simplu nu mi se pare corect). La datele astea ar trebui sa aiba acces doar cei care lucreaza in domeniu (finante, ..etc.)
Exista oare o cale de a merge cu declaratia sotiei fara sa mai treaca si pe salarul meu?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:57, 21 Februarie 2020
extras din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative:
art. 3 al. 2 Declaraţiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere, potrivit anexei nr. 1.
art. 14, al. 5 (5) Dacă persoana a cărei avere este evaluată este căsătorită ori dacă are copii în întreţinere, în sensul Codului familiei, evaluarea se va extinde şi asupra averii soţului/soţiei şi, după caz, asupra averii copiilor aflaţi în întreţinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de avere ANCA20 ANCA20 Problema mea este urmatoarea :sunt sotie unui bugetar care prin lege este obligat la completarea declaratie de avere, dar de ce eu in calitate de sotie trebuie ... (vezi toată discuția)
Averi si interese nedeclarate de primarie utilinro utilinro 1. Cand a/au aparut legea/legile care obliga pe functionarii publici sa-si declare averile si interesele? Se arhiveaza declaratiile din anii precedenti dupa ... (vezi toată discuția)
Declarație venituri confidențiale către ani simdav1 simdav1 Sotul meu lucrează in sistemul bugetar și an de an trebuie sa declare public pe site-ul instituției veniturile familiei. Eu lucrez in sistemul privat iar ... (vezi toată discuția)